8 Mayıs 2024 Çarşamba

Oto Rapor Nedir?

Oto Rapor Nedir?

Oto rapor firmamız, ekipman, teknik cihaz ve robotlarla ikinci el araçların kaza/arıza durumlarını test ve muayene edip ayrıntılı oto ekspertiz raporu düzenleyen, Türkiye’nin ilk profesyonel, tarafsız, bağımsız ve tam donanımlı oto ekspertiz kuruluşu ve ikinci el oto  check-up merkezidir. Bunun için oto rapor a satın almak istediğiniz aracın bilgilerini verebilir ve seçtiğiniz ekspertiz / raporlama paketini seçip randevu aldıktan sonra aracı size en yakın oto rapor servisine götürebilirsiniz. Araç, tam donanımlı oto rapor servislerinde profesyonel test cihazlarıyla (dinamometre, fren test, yanal kayma, süspansiyon test, dijital far test, akü test, ön boşluk test, lastik derinlik ölçer, boya kalınlık ölçer, gürültü test, OBD diagnoz arıza tespit) tepeden tırnağa ekspertizinden geçirilir ve raporu size takdim edilir.

Oto Rapor Nedir?

Oto Ekspertiz Nedir, Ne İşe Yarar?

Otomobil dünyasına yeni yeni adım atanların en fazla merak ettiği konulardan biri ekspertiz nedir ve ne işe yarar oluyor. Araç satın alma aşamasında çok değerli bir gösterge olan ekspertiz raporu yanıltıcı durumlar ile karşılaşmamak için de epeyce değerli bir rapor. Peki tam anlamıyla ekspertiz ne demek ve araç alımlarında niçin bu kadar önemli? Siz de derlememizi inceleyerek konu hakkındaki bütün merak ettiklerinize otorapor.com adresinden yanıt alabilirsiniz.

 

Ekspertiz Nedir?

Alanındaki uzman kişiler tarafından yapılan araştırma ve değerlendirmelere “ekspertiz” adı veriliyor. Öyle ki Türk Dil Kurumu sözlüğü de bu kelimenin ne ifade ettiğini gayet net bir şekilde gösteriyor: “Bilirkişi tarafından yapılan araştırma.” Bu sebeple ekspertizin özellikle otomobiller ile ilgili olması gerekmiyor ve çok daha genel bir tasvirde yer alıyor. Buradan hareketle oto ekspertiz de araçlara yönelik bilirkişi tarafından yapılan araştırmalar anlamına geliyor. Fransızca “expertise” sözcüğünden direkt Türkçeye geçen sözcük, belirtilen bir alanda veya konuda yeterli teknik bilgisi olan kişilerin o alana dair ürünlere, parçalara dair incelemeleri demek. Eksper de “işin uzmanı, işi bilen, karar veren, değer biçen kişi” gibi tasvirleri ifade eder.

 

Oto Rapor Ekspertiz Nedir?

Aracın temizliğinden emin olmayı, hasarlı olup olmadığını tamamen öğrenmeyi, hatalarının neler olduğunu oto ekspertiz işlemleri sayesinde öğrenmek mümkün. Özellikle yeni araç alacak kişiler bu sebeple oto ekspertiz raporlarına son derece önem veriyor. Zira ikinci el araç satın alırken, direkt satıcı tarafından aktarılan bilgilerde arabaya dair birçok kusurları görmezlikten gelinebiliyor. Evet, bu işlemler daha çok ikinci el araçlar ile bütünleşmiş durumda. Oto ekspertiz sayesinde aracın varsa kusurlarını açık bir şekilde öğrenebilir, böylelikle aracın gerçek değerini de tespit edebilirsiniz.

Ekspertiz Raporu Nedir?

Otomobil alanındaki uzmanlar, bağımsız kişiler ya da kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar ve analizler sonucunda hazırlanan belgeye ekspertiz raporu adı veriliyor. Yeni araç satın alacak kişiler, böylece almayı düşündükleri araçta bir sorun var mı yok mu firmamızın uzmanları sayesinde öğrenebiliyor. Örneğin, aracın geçmişte başına gelen bir kaza veya değişen parçası gibi konular hakkında oto ekspertiz rapor u tüm şeffaflığı ile bilgileri ortaya sunabiliyor. İlgili araca uzmanlar, bağımsız kişiler veya kuruluşlar tarafından bakıldıktan sonra da bu işlem için araca dair size bir rapor düzenleniyoruz. Bu ekspertiz raporu sayesinde ilgili kişi, araca dair tüm detayları görebiliyor. Bu hizmeti birçok firmalar ve kişiler sunabiliyor.

Oto Ekspertiz Nasıl Yapılır?

Gözlemlenecek aracın temiz bir şekilde servisimize gelmesi ile süreç başlıyor. Daha sonra araç ilk olarak süspansiyon testine alınıyor. Bu sırada aracın frenlerinin de kontrolleri yapılıyor. Ardından motor kondisyon testi, araç beyni kontrolü, el freni test işlemi gibi yöntemlere geçiliyor. Bu işlemlerdeki kontroller için genelde bilgisayarlı makineler kullanılıyor. Yapılan tüm işlemler son olarak bilgisayara yansıtılıyor ve rapor hâline getirilerek ilgili kişilere sunuluyor. Bu işlem titiz devam edilmesi gereken bir süreç ve süspansiyon test cihazı, yönetim paneli, lift, akü testi cihazı, fren testi cihazı, dinamometre, boya kalınlığı ölçüm cihazı, lastik basınç hava saati gibi çeşitli makine ile incelemeler yapılıyor.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Telefon Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Telefon Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Telefon satın alırken dikkat etmeniz gerekenler, size en uygun cihazı seçmeniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir