Uzaktan kumandalar

Uzaktan kumandalar

Çeşitli ev aletlerinin ve çeşitli otomatik ekipmanların uzaktan kumandasına artık çok alıştık. Hayatımızı ve işimizi uzaktan kumanda olmadan hayal bile edemiyoruz. Uzaktan kumandanın pilleri biter bitmez, ancak o zaman isteksizce parmaklarımızı düğmelere uzatmak zor gelir. TV kanallarını değiştirmek veya klimanın sıcaklığını ayarlamak istemekle kendimizi rahatsız etmeye başlarız. Rahatlık her zaman daha iyidir. Bu nedenle günümüzde çeşitli amaçlara yönelik uzaktan kumandalar çok popülerdir. Ses ve video ekipmanları, akustik sistemler, fanlar, klimalar, aydınlatma kontrol sistemleri, kapı açma ve kapama-uzaktan kumandalar veya kısaca uzaktan kumanda her yerde kullanılmaktadır. Ve bu, araba alarm panellerinden, kilit kontrollerinden, ateşlemeden ve daha bir çok çeşit bulunur.

Uzaktan kumandalar
Uzaktan kumandalar

Çoğu basit uzaktan kumanda, kızılötesi sinyal kullanır. Daha az sıklıkla bluetooth ve diğer özel protokoller kullanmaktadır. Belirli bir cihazı satın alırken, uzaktan kumanda her zaman onunla birlikte gelir. Her uzaktan kumanda, kontrol edilen cihaza göre uygun olacak şekilde yapılır.

Belirli bir düzene sahiptirler

Düğmeleri uygun şekilde şekillendirilmiştir. Uzaktan kumanda üzerinde uygun bir sırayla düzenlenmiştir. Bu sebeple elin kendisi uzaktan kumandanın avucunuzun içinde nasıl olduğunu çabucak hatırlar ve parmaklarınız düğmeleri hatırlar. Birkaç gün sonra artık uzaktan kumandaya bakmıyoruz, sanki vücudun bir parçasıymış gibi kullanıyoruz.

Yerel uzaktan kumanda kaybolur veya bozulursa, benzer bir modelin yeni bir uzaktan kumandalar ını satın alırlar veya evrensel bir uzaktan kumanda seçerler. Yerel olarak bir uzaktan kumanda seçmek için, belirli bir uzaktan kumandanın amaçlandığı cihazın talimatlarında her zaman belirtilen cihazın modelini veya uzaktan kumandanın modelini bulmak yeterlidir. Kumandalar devresel olarak hem dijital hem de analog olarak üretilmektedir. Üretim sürecinde dijital ürüne göre sistem seçilmektedir. Eğer dijital ürün birden çok varyasyon içeriyorsa dijital üretim yapılmaktadır. Dijital ürün tekli varyasyon ile üretildiyse analog üretime geçilmektedir.

Kumanda seçimi yapmak

Yukarıda kumanda özelliklerinden bahsettik. Gelin şimdi toptan kumanda nereden alınır sorusunu irdeleyelim. Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarsak satıcının ürünün arkasında durması ve iade koşulları çok önemlidir. Toptan kumanda nereden alınır diye araştırdığınız zaman aklınıza sadece iade gelmemesi lazım. Aynı zamanda garanti kapsamı da çok önemlidir.

 

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

Dijital Amnezi Nedir?

Dijital Amnezi Nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, insanlar bilgiye erişim konusunda büyük kolaylıklar sağlayan dijital cihazlar kullanmaktadır. Ancak …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir