SON DAKİKA!! Deprem Afetinde Ölü Ve Yaralı Sayısı Kaç Oldu?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 Büyüklüğündeki 2 deprem sonrası 10 ili kapsayan 3 aylık OHAL ilan edildi. Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep başta olmak üzere pek çok ilde çok büyük can kaybına ve hasara neden olan depremde Tüm ülke seferber oldu.

 

Ülke genelinde 13 Şubat’a Afet bölgelerinde ise 20 Şubat’a Kadar Okullar tatil ilan edildi. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Büyük depremin üçüncü gününde acı bilançoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 13 :50 de açıkladı.

Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444.” 

“Vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz. Şu anda benim vatandaşlarımdan Antalya Alanya Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmelerimizi yaptık ve bu görüşmelerle buralardaki otellerde kalma arzusunu ortaya koyan vatandaşlarım olursa biz vatandaşlarımızı bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı deprem Bölgesinde İncelemelerine devam etti..

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye’yi sarsan deprem nedeni ile   “3. seviye Acil durum ” İlan etti.  DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge açıklamasında “Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep’teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum.” diyerek sözlerine devam etti..

“Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum.”

 

7 günlük Milli yas ilan edilen deprem de kurtarma çalışmaları hız kesmeden tüm ekiplerce sürdürülüyor. üçüncü gün olmasına rağmen enkaz altından ses veren, yaşayan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi gelmeye devam ediyor.

SON DAKİKA!! Deprem Afetinde Ölü Ve Yaralı Sayısı Kaç Oldu?

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir