8 Mayıs 2024 Çarşamba

Starbucks’tan Deprem Tepkilerine Cevap Geldi!!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 Büyüklüğündeki 2 deprem sonrası Türkiye’de Birçok Şubesi ve milyonlarca müşterisi olan Starbucks’ın  geçmiş olsun mesajı yayımlamaması oldukça tepki çekti. Tepkiler sonrası firma, yapılan eleştirilere karşın açıklama yaptı. İşte Detaylar..

Starbucks'tan Deprem Tepkilerine Cevap Geldi!!

Büyük yıkıma neden olan deprem sonrası tüm ülke seferber olmuşken söz konusu firmanın taziye mesajı yayımlamamasının ardından vatandaşlar tarafından boykot edilmeye başladı. Tepkiler artmaya devam ederken firmadan yanıt gecikmedi.

Starbucks’tan Deprem Tepkilerine Cevap Geldi!!

Yapılan ilk açıklamada uzun vadede bir destek planları olduğu ve yardım için bütçe hesaplamaları yapıldığı belirtildi. Şuana kadar bir mesaj yayımlanmamasının nedeni  ‘Etik değerlere uymaması’ olarak ifade edildi. Şirket tarafından bütçe hesaplamaları yapıldıktan sonra destek verecekleri açıklandı. Açıklamanın devamında ise  “Ülkemizde ve komşu bölgelerde yaşanan trajedi ile ilgili büyük üzüntü içindeyiz. Çalışanlarımıza, ailelerine ve dokunduğumuz topluluklara sunabileceğimiz her türlü yardım ve destek için çalışıyoruz.

Depremi Yakından Takip Ediyoruz

arama kurtarma alanlarındaki gönüllülere ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza içecek ve yiyecek sağlanması da dahil olmak üzere acil yardım çalışmaları yürüten kurum ve kuruluşları destekliyoruz. Yaraların sarılmasının zaman alacağının farkındayız. Hizmet ettiğimiz toplumu desteklemeye devam edeceğiz.

Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki yöneticilerimizle irtibat halindeyiz ve yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bölgede yer alan 54 mağazamızdaki 600 çalışanımız ve yakınlarından oluşan binlerce kişilik ailemize ve bölge halkına destek olmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinde güvenlik kontrolü tamamlanan ve operasyonel olarak uygun olan mağazalarımızın kapılarını açtık.

Depremden 4 gün sonra Gelen Paylaşım

Gelen tepkiler üzerine Starbucks_tr İnstagram sayfası Depremin üzerinden 4 gün geçtikten sonra yaklaşık 1 saat önce taziye ve yardım mesajı yayımladı.

The Starbucks Foundation ve Alshaya Group’un katkılarıyla arama kurtarma alanlarındaki gönüllülere ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza içecek ve yiyecek sağlanması da dahil olmak üzere acil yardım çalışmaları yürüten kurum ve kuruluşları destekliyoruz. Yaraların sarılmasının zaman alacağının farkındayız. Hizmet ettiğimiz toplumu desteklemeye devam edeceğiz.

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir