DEPREM SON DURUM- Enkaz Çalışmaları Devam Ediyor..

Son dakika haberi.. Deprem de Son durum ne? Asrın felaketinin 5. gününde Enkaz çalışmaları sürüyor. Can kaybı ve yaralı sayısındaki artış devam ediyor. İşte detaylar..

Türkiye’de yüzyılın felaketi olarak adlandırılan  Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay olmak üzere 10 ilimiz büyük ölçüde etkilendi. Depremin 5.gününde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden titizlikle devam ediyor. Soğuk hava şartlarına ve geçen saatlere rağmen hala Enkaz altında yaşayan insanlara ulaşılıyor. Tüm Türkiye enkaz altından gelen güzel haberleri ekranları başında umutla bekliyor..

Deprem Sonrası Can kaybı ve Yaralı Sayısı

Tüm ekiplerin canla başla yürüttüğü deprem çalışmalarında Can kaybı ve yaralı sayısı maalesef artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem ile ilgili yaptığı son açıklamada depremlerde can kaybının 19.388’e, yaralı sayısının 77 bin 711’e yükseldiğini duyurdu. Bölgedeki Depremzedeler hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum. Bugün birlik olma günü, vatandaşlarımızın devlete güvenmesini istiyorum ” dedi.

DEPREM SON DURUM- Enkaz Çalışmaları Devam Ediyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan; 1 Yıl boyunca Kira Yardımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çadırlarda kalmak istemeyen depremzedeler için 1 yıl boyunca kira yardımı yapılacağını açıkladı.

 “Devletimiz kurumlarıyla, aracı gereciyle tüm imkanlarıyla vatandaşının yanındadır” diyen Erdoğan, “Tüm bu çalışmalar için 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik ” dedi.

 Ayrıca deprem de hasar görmüş ve binaları yıkılmış hane başına taşınma yardımı olarak 15 bin lira yardımın yolda olduğunu belirtti.  Arama kurtarma çalışmalarının bittiği Şanlıurfa ve Kilis’te enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Erdoğan; hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizin yakınları için söylüyorum; bu binaların hepsini 1 yıl içinde yetiştirme konusunda talimatları verdim” dedi.

Yardım göndermek isteyen vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Kurumlarla irtibata geçmeden yardım göndermeyin” ifadelerini kullandı..

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Açıklama

Okulların açılmasının 20 şubat Tarihine ertelendiği açıklamasından sonra  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ”Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır” açıklamasında bulundu.

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir