DEPREM FELAKETİNDE 10.GÜN !!

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş deprem i sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Büyük yıkımın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen enkaz altından hala mucize haberler gelmeye devam ediyor. Tam ümitler bitti derken Hatay Antakya’da Oymak Sokakta bulunan Uğur Apartmanı’nın enkazından bir kadın ve iki çocuk depremin 228. saatinde sağ olarak çıkarıldı. 

06.02.2023 pazartesi günü Türkiye saati ile 04:17’de ve 13:24’de merkez üssü Kahramanmaraş- Pazarcık ve Elbistan- Kahramanmaraş Olan  7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Bu iki deprem sonrası Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay olmak üzere 10 ilimiz büyük ölçüde etkilenmişti. Asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük depremin ardından her geçen gün bilanço daha da ağırlaşıyor.

DEPREM FELAKETİNDE 10.GÜN !!

DEPREM FELAKETİNDE 10.GÜN !! ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 35 bin 418‘ e yükseldiğini açıkladı. 105 bin 505 depremzedenin ise enkazdan yaralı olarak kurtarıldığını bildiren Erdoğan, 158 bin 165 depremzedenin diğer illere tahliyesinin gerçekleştiğini bildirdi.

Anadolu coğrafyasının son 2 bin yılda yaşadığı en büyük deprem!

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ; Bu deprem Anadolu coğrafyasının son 2 bin yılda yaşadığı en büyük deprem. Bu 2 depremin toplam etkinlik süresi 2  dakikadır. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 5-6 saat aralıksız olarak artçı depremler devam etti. Artçıların sayısının 38 bin 58 olarak kayıtlara geçtiğini belirten tatar, Artçıların büyüklüğünün İzmir depreminin büyüklüğü kadar olduğunu söyledi.

Tatar; “Depremin etkileri çok ayrıntılı şekilde inceleniyor. Çok yoğun bir artçı sarsıntısı var. Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız.

ZEMİN 7 METRE KAYDI!

AFAD’ın açıklamalarına göre Yer kabuğunda sahadan gelen bilgilere göre de 7,3 metreye kadar yer değiştirmeler var.

400 kilometrenin üzerinde yüzey kırığı oluştu. Bu depremler birçok Avrupa ülkesinin yüz ölçümünden daha büyük. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Vatandaşlarımızın riskli binalardan uzak durması gerekiyor. Çok yoğun kar yağışının olduğu bölgelerde çığ tehlikesi olabilir. Kimi yerlerde heyelan ve kaya düşmesi olayları da olabilir.”

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir