20 Mayıs 2024 Pazartesi

Hatay Depremi Son Dakika !!

Türkiye 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken dün akşam saatlerinde tekrar bir depremle sarsıldı.  Hatay ‘ın Samandağ’ı ve defne ilçelerinde meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde 6 kişi hayatını kaybetti. 18’i ağır olmak üzere 294 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 2 büyük depremden sadece 15 gün sonra Hatay ‘da şiddetli bir sarsıntı olması büyük paniğe yol açtı.  Hasarı olmayan binalarda yaşayanlar AFAD ‘ın uyarılarına rağmen  soğuk havalar nedeniyle evlerine girmek zorunda kalmıştı. Dün akşam gerçekleşen deprem ile vatandaş panikle tekrar sokağa döküldü.

hatay

Hatay’da korkutan deprem !!

AA ‘da Yer alan  habere göre  Defne ilçesinde gerçekleşen 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra Antakya -Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören binadan eşya çıkarmaya çalışan ve nakliyeci oldukları anlaşılan 4 kişi, enkaz altında kaldı. Bölgeye giden AFAD ekipleri, arama kurtarma çalışmaları esnasında  6 kişinin cansız bedenine ulaştı. 18’i ağır toplamda 294 kişi yaralandı. Ağır yaralı depremzedeler Adana Şehir Hastanesine sevk edildi. Diğer yaralı 294 kişi bölgede bulunan sahra hastanesine kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hatay ‘da Depreme Yakalandı!!

20 Şubat 2023  Pazartesi Günü saat 20.04’de Hatay ‘da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ndeki ziyareti sırasında yakalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Emniyet Müdürlüğü Ziyareti sırasında depremi hissetti.

 

The Tımes gazetesi Hatay ‘da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremi  “Mısır’dan da Hissedildi”  başlığıyla duyurdu.

Duyuruda “İlk belirlemelere göre yaşanan deprem, iki hafta önce Türkiye’nin güneybatısını vuran depremden çok daha az şiddetliydi” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Hatay Depremi Son Dakika !!

AFAD AÇIKLADI !

AFAD’ın açıklamalarına göre Hatay Defne merkezli 6.4 şiddetli depremden sonra en büyüğü 5.8 olarak belirlenen 90 artçı deprem meydana geldi. Depremle ilgili 112 çağrı merkezine 54 ihbar geldiği ve bunların 44‘ünde olumsuz bir durum olmadığı bilgisine ulaşılmıştır. Gelen ihbarlar üzerine bir çok ilden 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar arama kurtarma çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir.

 

 

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir