Düzce’de Deprem !! Büyüklüğü 5.9

Sayfa İçeriği

Son Dakika Haberi!!  Merkez Üssü Gölyaka İlçesi Olan Düzce’de Dün gece sabaha karşı saat 04:08 sularında büyük bir deprem meydana geldi.. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.9 şiddeti olarak duyurdu. Depremin derinliği 6.81 olarak kayıtlara geçti.

Düzce'de Deprem !! Büyüklüğü 5.9

Düzce’de Deprem!! Büyüklüğü 5.9

Deprem İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedildi.  Şiddetli sarsıntının ardından halk sokaklara döküldü. Çok sayıda kişi geceyi dışarıda geçirdi. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü  5.9 Büyüklüğündeki depremde ilk kontrollere göre can kaybı olmadığını açıkladı.. İç işleri bakanı Süleyman Soylu çok sayıda bölgede elektirik kesintilerinin olduğu bilgisini vererek depremle ilgili araştırmalara devam edildiği bilgisini verdi.

1’i Ağır 68 Kişi Yaralandı!!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’deki deprem de 1’i ağır olmak üzere 68 kişinin yaralandığını bildirdi.

Koca, “Toplam 68 yaralımız var. Bu yaralıların 26’sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi, herhangi bir ciddi sorunları yok.” bilgisini paylaştı.

Düzce’de Deprem sonrası 123 Artçı Sarsıntı!

AFAD ‘ın Yaptığı açıklamaya göre Depremin ardından tam 123 artçı deprem meydana geldi. Kayıtlara geçen artçı depremlerin en büyüğü 4.2 şiddeti olarak bildirildi. AFAD artçıların devam ettiğini ve hasarlı binalara girilmemesi hususunda vatandaşları uyardı..

AFAD’tan yapılan bir diğer açıklamada “Düzce ilinde bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır.” Açıklamada ayrıca, “Depremin ardından yaşanan artçı sayısı 123 olarak güncellendi AFAD’tan Düzce Valiliği hesabına ilk etapta 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir.” ifadeleri kullandı.

Düzce'de Deprem

Düzce'de Deprem

İstanbul’ da depremi Şiddetli bir şekilde Hissetti!

AFAD ekiplerinden alınan bilgiye göre derinliği 6.81 olan Düzce’de deprem birçok ilde şiddetle hissedildi. İstanbul’da halk evlerinden sokaklara çıktı.

 

 4 ilde Eğitime 1 gün Ara verildi!

Depremin Merkez üssü Düzce olmak üzere Sakarya, Bolu ve Zonguldak Ereğli’de okullarda eğitime bir gün ara verildi.

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir