11 Mayıs 2024 Cumartesi

LGS 2022 Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler Açıklandı

2022 lise tercih sonuçları MEB tarafından öğrencilerin ve velilerin erişimine açıldı. Şimdi ise okulların boş kontenjanları merak ediliyor. 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler lise tercihlerini yapmışlardı. Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra ise istediği okula yerleşemeyen öğrenciler 2022 LGS boş kontenjanlarını, yüzdelik dilimlerini ve taban puanları sorgulamaya başladı.

LGS 2022 Taban Puanları
LGS 2022 Taban Puanları

Liselere Geçiş Sistemi’ne göre gerçekleştirilen yerleştirme sonuçları, boş kontenjanlar ve taban puanlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 Temmuz’da duyuruldu. Tıpkı geçen yıl ki gibi bu yıl da yerleştirme işlemleri iki dönemde yapılacak. 2022 LGS tercih sonuçlarına göre bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, MEB ve e-Okul sistemini kullanarak, lise boş kontenjanları, yüzdelik dilimleri ve taban puanlarını araştırarak nakil işlemlerini yapabilecek.

Liselerin açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre ortaya çıkan taban puanlar ile boş kontenjanlara e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden erişilebilmektedir. Ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimine göre iki dönemde yapılacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları 1 – 8 Ağustos 2022 tarihlerinde kamuoyuna duyurulacak.

LGS 2022 nakil tarihleri sorusuna cevap arayanlar için yerleştirmeye esas nakil tablosu şöyledir;

  • İlk nakil terci başvuruların alınması = 25 – 29 Temmuz 2022
  • İlk nakil sonuçlarının duyurulması = 1 Ağustos 2022
  • İkinci tercih nakil başvurularının alınması = 1 – 5 Ağustos 2022
  • İkinci nakil sonuçlarının duyurulması = 8 Ağustos 2022

2022 LGS ve yerel yerleştirme sonucunda öğrenci alan okullardan herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler İl / İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına müracaat etmeleri sonucunda yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 09 – 17 Ağustos 2022 tarihlerinde, yerleştirme başvuruları alınması koşuluyla en geç 19 Ağustos 2022’de yerleştirme işlemlerini tamamlayabileceklerdir.

Ortaöğretim okullarına genel başvuru için öğrencilerin;

  • Öğrencilerin 8. Sınıf eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun durumda olmaları,
  • Sınavla öğrenci kabul eden okullar için Merkezi sınav puanına sahip olmaları
  • Müracaat edilecek okulun kayıt şartlarını taşımaları gerekiyor.

Merkezî ve yerel yerleştirme nasıl olacak? sorusunu merak eden kişiler, MEB’in resmî sitesini ziyaret edebilirler.

 

 

 

 

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

Kurbanlık Hayvanların Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Kurbanlık Hayvanların Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

 Kurban Kesmek isteyen birçok vatandaş, keseceği Hayvanı Seçerken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunu araştırıyor.  Bu …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir