Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek?

Emekli memurların zamlı maaşları ile emekli ikramiyeleri Kurban Bayramı öncesinde verilmişti. SSK emekli maaş ödemeleri için az bir süre kaldı. Bağ – Kur emeklileri için de maaş farkı ödemeleri bugün itibariyle başladı. TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emekli Memur emeklileri için maaş farklarının ödeneceği kesin tarihi de bugün duyurdu. Bu sebeple, ‘memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak’ sorusunun cevabı da yanıtlanmış oldu.

Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek?

2022 Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra, memur zammı yüzde 41,69, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 42,35 olarak duyurulmuştu. En düşük emekli maaşı ise 2021 Aralık ayına göre % 133 artarak 3.500 TL olurken, SSK emeklileri için maaş farkı ödemeleri devam ediyor. Bağ-Kur emeklileri için yeni zamlı maaşlar 25 Temmuz’dan itibaren hesaplara geçmeye başladı. Bakanlık, Emekli Sandığı kapsamında ödenecek maaş farkları için merak edilen tarihi açıkladı. Yapılan açıklamaya göre memur emeklisi için Emekli Sandığı kapsamında oluşan maaş farkı tutarları 28 Temmuz Perşembe günü ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ‘5510 sayılı Kanun’un 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.385.799 kişilerin, 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2022 tarihinde ödeneceği’ belirtilmiştir.

Memur emekli maaşı farkları ne zaman yatacak? sorusuna  istinaden emekli sandığı emekli memur maaşı farkları için ödeme tarihinin 25 Temmuz’da açıklandığını görüyoruz. TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamları yüzde 4,98 olarak açıklanmıştı. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık zam oranı yüzde 42,35 olarak belirlenmiş, yine enflasyon zammı memurlar için ise yüzde 41,69 olarak açıklanmıştı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bayram ikramiyeleri Temmuz ayının ilk haftasında hesaplara yatmıştı. Emekliler yılda iki kez 1.100 TL bayram ikramiyesi alırken, ölüm aylığı alan vatandaşların da ikramiyeleri ödenmişti. SSK emekli maaşı alanlar için de ödeme tarihleri önceden yetkili makamlarca duyurulmuştu.

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir