16 Mayıs 2024 Perşembe

En itibarlı gıda firması yarışında Ülker ve Torku Rekabeti

İtibar Atölyesi tarafından düzenlenen, Türkiye İtibar Endeksi (TİE) Araştırması sonuçlarına göre gıda sektörünün en itibarlı firmaları belli oldu.

İtibar Atölyesi tarafından düzenlenen, Türkiye İtibar Endeksi (TİE) Araştırması 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye’nin en itibarlı üç markasının Koç Holding, Sabancı Holding ve Turkcell olarak sıralandığı araştırmanın katılımcılarına göre, gıda sektöründe ise Torku ve Ülker arasında büyük bir rekabet yaşandı.

Gıda sektörü genelindeki 87.4’ lik İtibar Endeksi Puanı şu şekilde sıralanmaktadır: Tanıma %100, beğeni %99.6, güven %98.6, ilişki %97.8, memnuniyet %97.1, sadakat %97.3, elçilik %92.6 ve gönüldaşlık %46.4 olarak puanlamanın yapıldığı itibar endeksine göre gıda sektöründe birinciliği Ülker alırken önlenemez yükselişi devam eden Torku ikinci sırayı kaptı. Torku’nun ardından üçüncü sırayı Eti alırken gıda sektörünün “en itibarlı” beşinci firması Migros, altıncı firması ise Pınar oldu.

 

Türkiye İtibar Endeksi Araştırması 2014 yılı sonuçları ilan edildi. Araştırmaya yanıt veren katılımcılara göre, Türkiye’nin en itibarlı üç markası; Koç Holding, Sabancı Holding ve Turkcell olarak sıralandı. Türkiye’nin en itibarlı 10 markası ise alfabetik sıralamayla, Arçelik, Eczacıbaşı, İş Bankası, Koç Holding, LÖSEV, Sabancı Holding, THY, Turkcell, Ülker ve Vestel olarak şekillendi.

İtibar Atölyesi tarafından 2011 yılından bu yana düzenlenen TİE 2014 Araştırması, 15 Kasım 2014 – 31 Mart 2015 tarihleri arasında bu yıl ilk kez web ortamında elektronik oylama yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi.

About admin

Check Also

Davranışsal İktisat Nedir?

Davranışsal İktisat Nedir?

Uzun zamandan beridir ekonominin içerisinde var olan Davranışsal İktisat, kişilerin karar alma mekanizmalarının yalnızca maddiyata …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir