‘Helal turizm Müslümanların hakkı’

Türkiye’nin uluslararası boyuttaki ilk “Helal Turizm” kongresi, Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Alanya’da gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Seyit Aydın, “Helal turizm ve helal seyahat etmek Müslümanların hakkıdır” dedi.

 ‘Helal turizm Müslümanların hakkı’

KASTAMONU Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi’ne Türkiye’nin dışında 13 ülkeden 140 akademisyen ve yatırımcı katılımıyla Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim okunarak başlanan kongrenin açılış konuşmasını, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş gerçekleştirdi. Etkinlikte, helal turizm pazarının 2015 yılı itibariyle 108 milyon turist ile 145 milyar dolarlık hacme ulaştığı vurgulandı.

 

Helal turizm Müslümanların hakkıdır

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Seyit Aydın ise “Artık 250 milyar dolara yaklaşmış bir sektörden pay almak ve bu sektörü geliştirmek icap etmekte. Alanya’nın otelleri ve turizm sektörü bu manada da öncü oldular. Şu an sanıyorum 5 otel bu doğrultuda sertifika aldı. Tabi ki helal turizm ve helal seyahat etmek Müslümanların hakkıdır” diye değerlendirmede bulundu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Ahmet Pınarbaşı’nın da açılışında katılımcılara hitap etmesinin ardından yaptığı açıklamada, Alanya’da otellerin helal turizm konseptiyle öne çıkmaya başladığını söyledi. Yabancı katılımcıların da yoğun olarak ilgi gösterdiği kongrede katılımcılar hazırladıkları çalışmaları da diğer katılımcılarla paylaştı.
Kaynak: http://www.milligazete.com.tr/%E2%80%98helal_turizm_muslumanlarin_hakki%E2%80%99/462272

About admin

Check Also

Davranışsal İktisat Nedir?

Davranışsal İktisat Nedir?

Uzun zamandan beridir ekonominin içerisinde var olan Davranışsal İktisat, kişilerin karar alma mekanizmalarının yalnızca maddiyata …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir