Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir?

Kuru kayısı, içerdiği flavonoidler ile koroner kalp hastalığı riskini azaltır. İçeriğinde omega-3 ve omega-6 gibi iyi doymamış yağlar içerir.  Hipertansiyon nedenlerinden biri olan yüksek elemental potasyum ve düşük sodyum element oranı içerdiğinden yüksek tansiyona karşı koruma sağlar. Üstelik kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Kuru kayısı lif içeriği yüksek bir diyet programı uygulamak kilo kaybına yardımcı olur. Üstelik lif açısından zengin gıdalar bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler ve kiloların yağ olarak depolanmasını engeller. Üstelik lifli besinler uzun süreli tokluk sağlar ve gereksiz kalori alımını engellemeye yardımcı olur.Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir? Kuru kayısının faydalarını sizler için derledik..

Kuru Kayısı Faydaları Nelerdir?

 

1. Tansiyon Hastalığına İyi Gelir

İyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum kan basıncını ve tansiyon dengelemeyi sağlayan bir maddedir. Üstelik bu özelliği sayesinde yeterli miktarda tüketilen tansiyon hastalığına iyi gelir.

2. Cilde İyi Gelir

Kuru kayısı, antioksidanlar açısından zengin bir besindir. Cildin yaşlanmasına neden olan faktörler, hücreleri zayıflatan ve öldüren serbest radikallerdir. Üstelik vücudun serbest radikallerle savaşabilmesi için antioksidanlar açısından zengin besinler tercih edilmelidir. Üstelik düzenli olarak tüketmek, cilt hücrelerinin hasar görmesini engeller ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır.

3. Kan Yapar

Antioksidan bir meyve olan kayısı ile hazırlanan kür, kan yapıcı özelliğe sahiptir.

4. Kalp Ve Damar Hastalıklarına İyi Gelir

Kuru kayısı lif bakımından yüksek bir meyvedir. Düzenli kayısı tüketmek kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olur.  Kuru kayısı, yüksek oranda potasyum içerir. Üstelik yüksek tansiyondan kaynaklanan kalp hastalıklarının oluşumunu önler.

5. Kanser Hastalığına İyi Gelir

Kuru kayısının faydaları saymakla bitmez. İçerdiği yüksek orandaki vitamin, mineral ve proteinler sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlayarak başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan korunmaya yardımcı olur.

6. Bağışıklığı Güçlendirir

Vitamin, mineral ve antioksidan deposudur. Üstelik bu özelliği sayesinde bedeni zararlı bileşenlerden korur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Kuru Kayısı Nasıl Tüketilmelidir?

Kürü hazırlamak için ilk olarak kayısının dış bölümünde yer alan tüyleri soğuk su ile yıkanmalıdır. Temizlenen kayısılar bıçak yardımıyla iki parçaya ayrılır ve kaynayan suyun içerisine eklenir. Yirmi dakika süresince tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kaynatılır. Bu sürenin sonunda ocağın altı kapatılır altını kapatılır ve ılık hale gelmesi için bekletilir. Üstelik hazırlanan su her gün iki defa tüketilir.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çay, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir