20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kinoa ‘nın Faydaları Nelerdir?

Kinoa, en sağlıklı tahıl çeşitlerinden biridir. Gluten yoktur ve dengeli bir besin içeriğine sahiptir. Genellikle kahvaltıda kinoa ezmesi olarak tüketin. Ayrıca, besin içeriği çok yüksek olduğu için un, atıştırmalık, kurabiye, probiyotik içecekler, kahvaltı gevrekleri, bebek mamaları gibi gıda ürünlerinde kullanımı her geçen gün daha çok artmaktadır. Böylelikle sağlık için birçok faydası olan kinoa, kalp sağlığını korur, sindirim sistemi ile kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düzenler. Böylelikle daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar ve kilo vermenize yardımcı olur.Kinoa 'nın Faydaları Nelerdir?Enerjiyi artırır Karbonhidratlar vücudun birincil enerji kaynağıdır. Kinoa karbonhidrat bakımından zengindir ve sabahları tüketildiğinde kan şekeri seviyesini düşürmeden daha uzun süreli bir enerji desteği sağlar. Kinoa bağışıklığı güçlendirir mi? Kinoadaki beta-glukan bağışıklık seviyesinin artmasını sağlayarak araların daha çabuk iyileşmesini ve antibiyotiklerin daha etkili olmasını sağlayabilir. Böylelikle vücudunuzu bakteri, virüs ve mantar gibi çeşitli mikroplara karşı daha dirençli hale getirir. Ayrıca kinoa kronik yorgunluk sendromuna iyi gelir. Kemoterapi ve radyoterapide bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca magnezyum ve bakır bakımından zengindir böylelikle enfeksiyonla mücadelede önemli rol oynar. Bebeklerde doğum sonrası ilk beş aylık sürede beslenmelerine kinoanın dahil edilmesi çocukluk çağı astım riskini üçte iki oranında azaltır.Kolon kanseri riskini azaltır İçerdiği antioksidanlar sayesinde kanserle mücadeleye yardımcı olur. Kinoadaki lif ise rektal ve kolon kanserini önler. Sadece kinoada bulunan avenantramidler sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Kinoa kabızlığa iyi gelir mi? İçerdiği lifler sayesinde kabızlığı önler ve oluşan kabızlık sorununun çözümünü kolaylaştırır. Dışkının ağırlık ve içeriğindeki su miktarını artırdığı için bağırsaklardan geçişi kolaylaşır. Özellikle yaşlılıkta görülen kabızlık sorunlarını rahatlatır. Ayrıca içerdiği beta lifi sayesinde, sindirim sistemindeki faydalı bakteri çeşitliliğini artırarak ishal, kabızlık, irritabl barsak sendromu gibi bazı sindirim sorunlarını iyileştirir.

Kinoa zayıflatır mı?

Kinoanın özellikle zayıflatıcı bir özelliği yoktur. Ancak daha yavaş ve uzun sürede sindirildiği için tokluk süresi oldukça uzundur. Bu da kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca içerdiği beta lifi sayesinde, bağırsak ve beyinden salgılanan iştahı bastırmayı sağlayan hormonunun salınımını destekler. Kilo vermek istiyorsanız düzenli kinoa tüketiminin yanında uygun bir diyet ve egzersizi de ihmal etmemeniz gerekir. Kinoalı cilt ve yüz maskeleri * Akne ve sivilce tedavisi için; 1/3 bardak su ve 1/2 bardak kinoayı kaynatıp soğutun. Yüzünüzdeki sivilceli bölgelere kalın bir tabaka şeklinde sürün. * Sert ve ölü cilt hücrelerini temizlemek için; birer çorba kaşığı ince öğütülmüş kinoa, ince öğütülmüş kahverengi şeker, bal, jojoba yağı ve birkaç damla lavanta veya sardunya yağını karıştırın. Islak yüzünüze uygulayın ve küçük dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyin ve durulayın. Bu uygulama cildinizi yumuşatıp, cilt lekelerini de azaltacaktır. * Cildinizi nemlendirmek için; 2 bardak kinoa, 1 bardak sütü, 1 çorba kaşığı balı karıştırıp cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletip soğuk su ile durulayın. * Kuru ve kaşıntılı cildin tedavisi için; Yaklaşık 15 dakika bu suda kalıp sonra kurulanın ve cildinize nemlendirici uygulayın. * Cildinizin aydınlanması için; her sabah kinoa tozu ve süt karışımını cildinize uygulayıp daha parlak ve açık bir tene sahip olabilirsiniz. Kinoalı saç maskesi * Saçlarınızın parlaması ve ipeksi görünüm için; 3 yemek kaşığı sade kinoayı, ½ bardak sütü, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ve balı iyice karıştırın. Böylelikle maskeyi saç ve saç derinize uygulayıp 30 dakika bekletin ve her zamanki gibi şampuanlayın.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çay, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir