20 Mayıs 2024 Pazartesi

Chia Tohumu ‘nun Faydaları Nelerdir?

Chia tohumu yüksek miktarda mineral, vitamin ve lif kaynağıdır. Chia  içinde A, B12, C, E ve K vitaminlerini barındırır. Bu kadar zengin bir içeriğe sahip olan chianın çok fazla faydası da vardır. Ve oldukça zengin içeriğe sahip olmasına  tohumunda kolesterol yoktur. Bunlardan hariç tohumunda magnezyum, fosfor, demir, çinko ve kalsiyum da çokça vardır. Chia  ülkemizde fazla tüketilmese de son zamanlarda oldukça yaygın bir besin maddesidir. Ülkemizde fazla tüketilmemesine rağmen çok kolayca bulunan bir tohumdur. Birçok rahatsızlığa iyi gelmesiyle bilinen chianın çok fazla faydası bulunmaktadır.Chia Tohumu 'nun Faydaları Nelerdir?İşte Chia tohumu tüketmenin faydalarıTam proteinli besinlerden birisidir.Lif oranı oldukça yüksektir. Bu özelliği sayesinde sindirimi kolaylaştırır.Kan şekerini düşürücü bir etkisi vardır. Böylelikle diyabet hastası kişilere tavsiye edilen bir besindir.Kas hücrelerini destekler.Enerji verir.Kemik ve sinir gelişiminde etkilidir.

Chia Tohumu Zayıflatır Mı?

Chia yüksek lif içeren bir gıdadır. Bundan dolayı da tüketildiğinde uzun süre tok tutar.

Kimler Kullanamaz?

Chia aslında çok yararlı ve herhangi bir katkı maddesi içermeyen bir yiyecektir. Hatta çölyak hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir yiyecektir. Ancak kan cıvıtıcı bir etkiye sahiptir. Bu yüzden tüketmeden önce doktora başvurmak gerekir.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çay, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir