20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kaplıca Suyunun Faydaları

Şifalı suların gücü yüzyıllardır kanıtlanmış ve rahatsızlığı olan kişilere de doktor kontrolü ile tavsiye edilen önemli bir uygulama. Kaplıcaya gidenlere belirli kürler verilir. İlk olarak 10 dakika kalmaları önerilir. Bu süre zamanla artar. Tok karnına girmeniz önerilmez. Kaplıca suyu kişiye huzur ve rahatlık verir. Sudan çıktığınız zaman yarım saat dinlenmeniz gerekir.

Kaplıca Suyunun Faydaları

Kaplıcanın Genel Faydaları

Sıcak yeraltı sularından yararlanmak isteyen kişiler için kurulmuş özel tesisler. Çıktıkları yörelerde kurulan tesisler hamam görünümdedir. İnsanlara birçok yararı olduğu gibi turizm açısından da önemlidir. Cilt hastalıkları; egzama ve akne tedavisinde sıklıkla kaplıca sularından faydalanır. Astım ve bronşit ile alerjik üst solunumlarda da doktor tavsiyesiyle önerilir.

Kan Dolaşım Sistemini Hızlandıran Kaplıca Suları

Kaplıcalardan özellikle romatizma sorunu ve kireçlenme problemi yaşayanlar sıklıkla faydalanır. Bu tür rahatsızlık geçiren kişilere belirli kürler uygulanır ve bu kürlerin sonucunda şikayetlerin önüne geçilir. Kan dolaşımından ortaya çıkan varis bozukluklarında, kalp yetmezliği sorunlarında da belirli kürler eşliğinde kaplıcalardan faydalanılır. Şeker hastalığı, mide ve bağırsak sorunlarında özellikle şifalı sular içilir ve kaplıcaların çamur kürleri uygulanır.

Kaplıcalardan Nasıl Daha İyi Sonuçlar Alınır?

Şikayetlerinizi doktor belirledikten sonra sizlerin hangi kaplıcada nasıl bir kür alacağınızı söyler. Kaplıcanın sıcaklığı 34 dereceden 40 dereceye kadar yükselmeli. Kaplıcaya belirli programlar dahilinde gidilmeli. Uygulayacağınız kürleri sizlere doktorlarınız belirtir. Termal havuzun içine girdiğiniz zaman fazla hareket etmeyin ve dik pozisyonda durun. Su içerisinde fiziksel hareket yapılacaksa ılık olan havuzlar kullanılmalı. Sıcak olan sularda hareket yapılmamalı. Belirli saatlerle kaplıcaya girilir ve kaplıcadan çıktıktan sonra mutlaka oda ısısı ayarlanmış bir yerde 1 saat dinlenilmeli.

Ailecek gidebileceğiniz kaplıcalarda hem şifalı suların yararlarını keşfedin hem de ruhsal ve fiziksel sorunlarınızdan arının. Hastalıkların ilerlemesini önlediği gibi yararları kanıtlanmış özel şifalı sular. Kaplıca yörelerinin güzelliklerini keşfederken, sağlıklı sularda gençliği hissedin. Günlük yaşantıyı düzene sokar ve iş hayatına da olumlu etkileri bulunur. Özellikle uyku problemleri, depresyon tedavisinde kaplıcanın faydaları saymakla bitmez. Türkiye’de birçok güzellikleri barındıran doğal şifalı sular bulunur.

 

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

Marmaris 'te Gezilecek En İyi 10 Yer!

Marmaris ‘te Gezilecek En İyi 10 Yer!

Marmaris, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan popüler bir tatil beldesidir. Güzel plajları, tarihi ve doğal güzellikleri …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir