13 Mayıs 2024 Pazartesi

Avrupa Yakasından Sabiha Gökçen Havalimanı na Nasıl Gidilir?

Bilindiği üzere her zaman  İstanbul’un yoğun trafiği, vatandaşları ulaşım konusunda hem düşündürüp hem de zorlamıştır. Özellikle bir yakadan diğerine geçişler oldukça uzun ve sıkıntılıdır. Hal Böyle iken ulaşım konusunda insanlar  pratik, kestirme ve daha hızlı olanı tercih etmek isterler. Avrupa yakasında oturup Sabiha Gökçen’ de uçuşa yetişmek isteyen okurlarımız için Bu yazımızda Avrupa Yakasından Sabiha Gökçen Havalimanı na Nasıl Gidilir? sorusunu detaylı bir şekilde ele aldık.

Özel araç, Otobüs Veya Metro ile Avrupa yakasından Sabiha Gökçen’ e Nasıl Gidilir İşte tüm detaylar..

Sabiha Gökçen Havalimanı

Sayfa İçeriği

 Sabiha Gökçen Havalimanı Nerede?

Havalimanı İstanbul Anadolu yakasındadır. Pendik ilçesine bağlı kurtköy’ de bulunan Havalimanına ulaşmak için birçok toplu taşıma seçenekleri mevcut. Ayrıca Havalimanı’nın Özel araçlar için Büyük ve ücretli otoparkı da bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı Kadıköy’e 40 kilometre, Taksime ise 50 kilometre mesafede bulunuyor.

Avrupa Yakasından Sabiha Gökçen Havalimanına Nasıl Gidilir?

 

Arabayla Nasıl Gidilir?

Özel araç ile Havalimanına Hem sahil yolundan, hem E5’ten hem de TEM otoyolundan rahatlıkla ulaşmak mümkün.

TEM yolu ile İstanbul yönünden Ankara yönüne giderken; Kartal çıkışından sonra Kurtköy-Harmandere-Sabiha Gökçen tabelasını takip ederseniz, 2 km sonra Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşmış olursunuz.

E-5 yolu ile İstanbul yönünden Ankara yönüne giderken, Kaynarca Tersane çıkışından sonra Sabiha Gökçen Havalimanı tabelasını takip ederseniz, 7 km sonra havalimanına ulaşmış olursunuz. Ankara yönünden İstanbul yönüne giderken, Tuzla Köprüsü’nden sonra, Sabiha Gökçen Havalimanı tabelasını takip ederseniz, 7 km sonra  Havalimanına ulaşabilirsiniz.

Şile yolunu kullanacaksanız; E-5 veya TEM Otoyolu bağlantı yollarıyla Kurtköy tabelalarını takip ederek, 25 km sonra havalimanına ulaşılabilirsiniz.

Sahil yolu ile Bağdat Caddesi’nden başlayan sahil yolunu kullanarak, Kaynarca Tersanesi’nin önünden havalimanı tabelalarını takip ederek Sabiha Gökçen’e ulaşılabilirsiniz.

Metro İle Nasıl Gidilir?

Avrupa Yakasından Sabiha Gökçen’e metro ile ulaşmak için İlk yapacağınız şey Size en yakın metrobüse binip Anadolu yakasına geçmektir. Anadolu yakasında Uzunçayır metrobüs durağında indikten sonra Ünalan  durağından metroya binerek kartal durağında KM22 numaralı otobüse binerek Sabiha Gökçen’e ulaşabilirsiniz.  Metronun Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzatılması çalışmaları henüz sürüyor. Çalışmalar bittiğinde  havalimanının içine kadar metro ile ulaşılabilecek.

 

Ek olarak ;

  • Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili öğrenmek istediklerinizi dış hatlar danışma için 0216 588 85 85 nolu telefondan, İç hatlar danışma için ise 0216 588 86 86 no’lu telefonlardan öğrenebilirsiniz.
  • terminallostfound@sgia.aero e-posta adresinden havalimanında kaybedilen eşyalar için başvuru yapılabilir. Aynı zamanda 0216- 588 86 50 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

hatay

Hatay Depremi Son Dakika !!

Türkiye 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken dün akşam saatlerinde tekrar …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir