20 Mayıs 2024 Pazartesi

Vatandaşlardan BİM yöneticilerine açık davet

Son günlerde yaşanan Kudüs krizi sonrası duyarlı vatandaşlardan Amerikan ve Yahudi kökenli firmalara karşı boykot başlatıldı.

Vatandaşlardan BİM yöneticilerine açık davet

Herkes bireysel olarak boykota katılmaya davet edilirken sosyal medyada boykotu daha ilerilere taşıyacak bir etkileşim oldu. Sosyal medya kullanıcıları cuma saatlerinde marketlerini kapatan BİM yöneticilerinden boykota katılmalarını talep etmeye başladılar.

Birkaç saat içerisinde hızlı bir şekilde yayılan BİM yöneticilerine çağrı paylaşımları kısa bir sürede gündem oldu.

Binlerce kişi tarafından çeşitli sosyal medya mecralarında yayılan mesajlar ise şöyle:

“Sayın BİM market yöneticileri; Sizden bir de ricamız var. İsrail ürünlerini marketinize sokmayın. Aşağıda göreceğiniz gibi yüzlerce insan bu gönderiyi paylaşarak bu talebe destek veriyor. Bir kişi boykot eder almazsa 1 ürün satılmaz ama siz satmazsanız milyonlarca İsrail ürünü satılmamış olur.”

“Bim yöneticileri bütün dünya israile karşıyken siz neden onların ürünlerini satıyorsunuz!”

Bilindiği gibi 2014 yılında İsrail’in Gazze’ye yaptığı bombardıman sonucu çoğunluğu çocuk binlerce masum sivil hayatını kaybettiğinde de büyük bir boykot hareketi başlamış birçok belediye boykota katılarak Yahudi kökenli firmaların ürünlerini almayı durdurmuştu. Biz de aşağıdaki paylaş butonlarından bu haberi paylaşarak vatandaşları bu çağrıya katılmaya davet ediyorz.

BİM marketleri yöneticilerinin bu konuda herhangi bir adım atıp atmayacağı ise merak konusu.

 

İLGİLİ HABER

BİM’in sahibi kim?

bim boykot

 

 

About admin

Check Also

Davranışsal İktisat Nedir?

Davranışsal İktisat Nedir?

Uzun zamandan beridir ekonominin içerisinde var olan Davranışsal İktisat, kişilerin karar alma mekanizmalarının yalnızca maddiyata …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir