21 Eylül 2024 Cumartesi

Tesla sahibi kim? Tesla hangi ülkenin?

Günümüzde elektrikli araçlar denince şüphesiz ilk aklımıza gelen isimlerden biri de Tesla Motors’tur. Son 3 yılda elektrikli araçları geliştirerek üretimini hızlandıran Tesla Motors sahibi kim? Tesla Motors hangi ülkenin?

tesla-sahibi-kim

Tesla Motors Temmuz 2003’te Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından kurulmuştur. Nikola Tesla’nın 1882 yılında yaptığı orjinal AC motor tasarımını temel alan bir motor ile yollara çıkmıştır.

Tesla nedir? Neyi amaçlıyor?

Tesla Motors merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin Palo Alto şehrinde bulunan elektrikli araç, elektrikli araç güç aktarım organları ve batarya üreten bir otomotiv şirketidir.

Tesla Motors kuruluşundan bu yana çok fazla kar amacı gütmeyerek amacı dışına çıkmamış bir şirket olmuştur. Kurulduğu ilk günden bu yana kadar elektrikli araçları daha çok geliştirerek benzin ve yakıttan uzaklaşmıştır.

Tesla Motors aynı zamanda Daimler ve Toyota gibi otomotiv devlerine de elektrikli güç aktarım organları ile lityum-iyon batarya sağlayarak, firmalar arasında alışverişi artırmaya devam etmektedir.

tesla-elon-musk-kim

SpaceX ve PayPal‘ın kurucuları arasında yer alan mühendis ve yatırımcı Elon Musk‘ın yönetim kuruluna 2014 yılında başkan olarak girişi ve dolayısıyla kurucular arasında yer almasıyla Tesla Motors’un gelişim sürecini de hızlı bir hale koymuştur. Şuanda ise Tesla araçlarını bilmeyen yoktur diyebiliriz. 2008’de Musk şirketin CEO koltuğuna kendisi oturmuştur.

Aralık 2012’de şirketin yaklaşık 3000 çalışanı varken Ocak 2014’te bu sayı ikiye katlanarak 6000 olmuştur. Haziran 2015 itibariyle de tam zamanlı çalışan sayısı 12.000 civarına yükselmiştir. Elon Musk, Tesla şirketin de yaklaşık olarak %27’lik hissesini elinde bulundurmaktadır. Ayrıcı Elon Musk hem yönetim kurulu başkanlığını hem de CEO’luk görevini yürütmektedir.

About admin

Check Also

sek sut kimin

Sek süt kimin, sahibi kim

SEK; Türkiye’de süt ve süt ürünlerinin üretimine 1963 yılında başlarken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir