Geç saatlere kadar oturmanın hem fiziksel hem de ruhsal bir çok zararı bulunmaktadır. Bu durum devamlılık gösteriyorsa bazı sağlık problemlerini beraberinde getirebilir. Geç saatlere kadar uyumamak Bir sonraki günün Zor ve verimsiz geçmesi demektir. Şuan bu makaleyi okuyorsanız muhtemelen bu durum sizi içten içe rahatsız ediyor ve artık buna bir son vermek istiyorsunuzdur. Peki Geç Saatte Uyumanın Zararları nelerdir? Ne gibi sağlık sorunlarına yol açar İşte detaylar..
Geceleri belli saatlerde Vücut uykuda iken bazı organlar ve hücreler kendini yeniler. Yapılan araştırmalara göre, Kan şekerini düzenleyen, Yaşlanmayı geciktiren, cilt yenilenmesini sağlayan Melatonin hormonu gece uykusunda 02:00-04:00 arası etkin olarak çalışır. Bu saatlerde hala uyumadıysanız hormon çalışmaz ve vücut kendini yenileyemez.
Geç Saatte Uyumanın Zararları
Diyabet
Uyku saatleri geciktirildiği zaman doğal olarak yemek saatleri de bozulmuş oluyor. Geç saatlerde yemek yemek diyabet riskini arttırmaktadır. Çünkü geç saatte yenen yemek glikoza dönüşür ve metabolizmayı olumsuz yönde etkiler.
Bağışıklığın düşmesi
Vücudumuz, beynimizdeki biyolojik saat tarafından düzenlenen 24 saatlik bir döngü ile çalışmaktadır. dolayısıyla Geç yatarak nu döngüyü bozmuş oluruz. uyunması gereken saatlerde uyumadığımız zaman Vücut yorgun düşer ve Bedenimiz kendini hastalıklara koruyamaz.
Depresyon
bir araştırmada erken saatte kalkan kişilerin ve geç yatanların beyin görüntülemeleri incelenmiştir. Bu gruplar arasında gece uykusuz kalanlarda, beyinde sinir hücreleri arasındaki iletişimi kolaylaştıran ak madde miktarının azaldığı görülmüştür. Ak madde azlığı, depresyon ve normal bilişsel işlevlerin bozulmasıyla ilişkilidir.