Bazen kampanya gibi görünür, indirimliymiş veya kazançlıymış hissi verir. Ama aslında öyle midir?
1 – Patates Cipsi
Çoğu cips patatesten yapılmış değildir. Üreticiler, un (buğday veya mısır) ve bir çeşit nişasta karışımı kullanıyorlar. Kural olarak çip hamuru patateslerin % 42’sinden fazlasını içermez. Lezzet katkıları sayesinde parlak ve “doğal” bir tat elde edilir.
Gerçek patates kullanan diğer üreticiler de var. Büyük bir paket yaklaşık olarak ortalama 2 patates içerir. Bu tür bir ürünün daha büyük bir vergiye tabi tutulduğunu bilmek önemlidir, yani gerçek patates cipsleri ucuza gelmeyecek demektir.
2- Fındıklı Çikolata
Çikolata üreticileri “Bol Fındıklı” sloganını her zaman kullanıyorlar. Aslında sıradan bir 100gramlık çikolata, kural 3-5 tane fındık içerir, bu fındık ezilmiş ya da kısmen daha ucuz çeşitlerle değiştirilebilir. Siz farkı farketmezsiniz, fakat fiyata bu olay 2-3 kat fazla yansır
3- Soğuk Çay (Namıdiğer IceTea)
Soğuk çay, çay özü ile yapılır. Demlenir, kurutulur ve sonunda su ile inceltilecek olan toz haline dönüştürülür. Sonuç olarak, 1 şişe soğuk çayın % 15’den azını çay, geri kalan kısmı ise şeker, su ve tatlandırıcı içerebilir.
Eğer karışım “çay özü” kelimesini içermiyorsa, şişeye, çeşitli katkı maddeleri yardımıyla çaya benzer şekilde üretilen sıradan su bulunur demektir.
Kural olarak, soğuk çayda taze yapraklar ve doğal meyveler yoktur – üreticiler tatlandırıcılar kullanır (her zaman doğal değildir).
4- Chicken Nuggets
Onlara her nekadar“tavuk nuggets” dense de, gerçekten çok fazla tavuk eti içermezler. Gerçek şu ki, klasik nuggets için yapılan karışım %50 oranında tavuk kıymadan oluşuyor. Kalan %50 soya ve diğer katkı maddeleridir.
5- Dondurulmuş Ürünler
Herhangi bir donmuş ürünü satarken, ürünün ağırlığı son derece önemlidir. Bu nedenle, fiyatı yükseltmek için, bazı üreticiler, mal ağırlığının %50’sini oluşturan pakete su eklerler. Bazı durumlarda, suya ek olarak, paket yenilebilir diğer parçaları da içerebilir. Sonuç olarak, net ürünün yalnızca %25-35’ini elde edersiniz.
6- Kızarmış Patates
Pazarlama dehaları genellikle görselleştirme ve karşılaştırma tekniklerini kullanmaktadır. Zihnimiz, önümüzde 3 farklı paket varsa, ortalama seçeceğiz şekilde düzenlenmiştir. Ancak, çoğu durumda, ortalama ve büyüklük aynıdır.
Örneğin, bazı fast food restoranlarında, büyük ve orta büyüklükte patates kızartması arasındaki farkın paketin ta kendisinde olduğunu herkes bilir; Ve bazen orta paket daha fazla patates içerebilir.
6- Patates Cipsi
8- Kroasan ve benzeri içi aroma dolu ürünler
Kruvasanlar ve tatlı rulolar gibi çeşitli şekerleme ürünleri dolgu ile yarım doldurulur veya kenarlara enjeksiyon yoluyla doldurulur. Tabii ki, üreticiler bunu para kazanmak için yapar. Ve pakette resimde olduğu gibi çok lezzetli dolum isteyen alıcı, pratikte hiçbir şey bulamıyor.
9- Tereyağı veya Margarin
Üzerinde “tereyağı” yazılı olan her şey gerçekten tereyağı değil. Doğal tereyanın bileşimi basittir: tam süt ve krem. Bu malzemeler pakette listelenmiyorsa, muhtemelen margarindir. Gerçek tereyağı asla çökmez ve sadece buzdolabından çıkarıldığında bıçağa yapışmaz.
10- Snickers
Büyük boy snickers sanıldığı kadar büyük boy değil. İçindeki malzeme bakımından küçük boyla nerdeyse aynı malzemeye sahip. Tek farkı yanlarından kesilme şekli. Bombeli şekilde kesildikleri için birbirlerine daha uzak durduğunda ambalajında aslında küçük boydan kocaman farkla büyük olduğu görülüyor
kaynak : http://karafil.com/gida-ureticilerinin-bizleri-kandirmak-icin-kullandigi-akil-almaz-10-hile/