20 Mayıs 2024 Pazartesi

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde yüksek oranda kuersetin içeren nar bu sayede antioksidanlı besinler arasında yer alır. İnce kabuklara sahip olan nar bol etli bir meyvedir. Sıvı ve lif bakımından zengindir. Bu da insan sağlığına birçok yönden fayda sağlar. Yeşil, sarı ev kırmızı gibi çeşitleri vardır. Ayrıca A, B, E ve K vitaminleri barındırır. Yapılan araştırmalarda nar kabuğunun kalp sağlığı üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Kötü kolesterolü azaltıp damarların iltihaplanmasını önler. Kan akışını dengeler. Aynı zamanda içerdiği asit oldukça faydalıdır. Dişlerin, nefes borusu, mide ve bağırsakların temizlenmesini sağlar. Narın kabukları da aynı faydalara sahiptir. Böylelikle mevsim geçişlerinde artan grip ve nezle gibi hastalıkları ve toksin atmak için uzmanların önerdiği çaylardan biridir. Bu sayede adeta vücudu yeniler.Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
  • Narın çayı vücuttaki toksinleri atar.
  • Zayıflamak isteyenler için idealdir. Böylelikle vücuttaki yağı hızla yakar.
  • Bağırsaklardaki parazitleri temizler.
  • Kandaki şekeri dengeler.
  • Bağışıklık sistemindeki antikor sayısını artırır.
NAR KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? – Nar kabuğu çayı en sık görülen hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına iyi gelir. – Besin atıkları nedeniyle bağırsakta biriken parazitleri önler. Kilo kontrolünü sağlar. – Kan yapıcı hücrelerin sayısını artırır. – Nar kabuğu çayı en çok üst solunum yolu enfeksiyon hastalıklarıyla artan öksürüğe iyi gelir. Ayrıca boğazlarda biriken iltihabı balgam olarak dışarı atılmasını sağlar. – Vücut içinde biriken sıvı oranını artırarak kan dolaşımını hızlandırır bu da kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. – Kandaki insülin direncine doğal şeker sağlar. – Güçlü bir yağ yakıcıdır. Böylelikle egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle beraber kilo vermenizi sağlar – Düzenli tüketildiğinde dişlerde biriken besin atıklarının neden olduğu iltihaplanmayı önler. – Vücuttaki toksinlerin atmaya karaciğere yardımcı olur. Bu sayede ciltte kirli yağ birikimini önler. Cildin daha parlak sağlıklı görünümünü destekler.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çay, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir