16 Mayıs 2024 Perşembe

Mısır Püskülü nün Faydaları

Mısır püskülü tıpta kullanılan şifalı bir bitkidir. Her ne kadar daha çok mısırın meyvesini yemeye alışık olsak da, püskülleri de en az meyvesi kadar besleyici ve faydalıdır. Çay olarak tüketildiğinde son derece güçlü bir idrar söktürücü olan mısırın püskülü, böbrek taşlarının ve idrar yolu enfeksiyonlarının engeller. Ayrıca ödemin vücuttan idrarla atılmasına yardımcı olur, bunun nedeni içerdiği bulunan potasyum tuzlarıdır.Mısır Püskülü nün Faydaları

Sayfa İçeriği

Faydaları nelerdir?

  • Sakinleştirici etkisi vardır
  • Kanı temizler ve anemiyi önler
  • Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur
  • Böbrek taşı gelişini önler
  • Karaciğere faydalıdır
  • Kilo vermeye yardımcıdır
  • Kabızlıkla mücadele eder
  • Romatizma ve artrite iyi gelir

Şifalı etkileri

Kendine özgü basit bir genetik yapısı ve mükemmel bir mineral zenginliği vardır. Düzenli bir selülozik yapıya sahiptir. İçerdiği etkin maddelerin yapısı onu tedavi amaçlı kullandığınız takdirde çok güçlü kılmaktadır. Mısır püskülü çayı, asit dengesini olumsuz etkilemeden vücuttan su atılmasına yardımcı olur. Vücuttan su atar ve kanı sulandırır. Ancak, tek başına kür olarak reflü şikayetlerine karşı etkili değildir. İkinci bir bitkiyle beraber kullanılması şarttır.

İdrar söktürücüdür

Mısırınpüskülü, fitodterapide etkili ve güvenli bir idrar söktürücü olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Bu diüredtik etkilerin, öncelikle, mısır püskülünde bulunan doğal olarak oluşan biydoflavanoidler ve magnezyum tuzları nedeniyle olduğu düşünülmektedir. Ayrıca vücudun doğal detoksifikafsyon sürecini destekleyicidir ve bu nedenle detoks programlarında sıklıkla tercih edilen bir bitkidir.

İdrar yolu enfeksiyonlarını engeller

Güçlü idrar söktürücü ve iltihap önleyici (anti-invflamatuar) özellikleri nedeniyle  böbrekleri ve idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur. Mısır püskülünün çayı, böbrekler ya da idrar yollarındaki enfeksiyonunlara engel olur. Ayrıca intverstisyel sistit ve genel olarak glomverüler hastalıklara karşı koruyucudur.

Mısır püskülü adet söktürücü müdür?

Regl dönemlerinde kadınlar vücutlarında oluşan şişmelerden şikâyetçidirler.

Mısır püskülü zayıflatır mı?

Vücudu atıklar ve toksinlerden temizleyerek varolan yağ ve selüliti ortadan kaldırır. Böylece cildin kilo verme sürecinde şeklini ve sarkmaması için korunmasına yardımcı olur. Yeni yayınlanan son araştırmalara göre, mısır püskülündeki polifenoflik flavonofid bileşikler ve antosiyaningler, insülin üretimini yüzde 50 oranında artırarak kan şekeri seviyesini dengelemeye ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olur.

Mısır püskülü nasıl kurur?

Püskülleri kullanmak için önce kurutmalısınız. Yediğiniz mısırların püsküllerini atmayın. Nem almayan kuru bir odada, güneş almayan bir yerde 4 gün ila 1 hafta arasında doğal olarak kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra da hava geçirmez bir kavanoz veya kapta saklayın.

Mısır püskülü çayının faydaları

Mısır püskülü çayı, sağlığa faydalarından yararlanmanın en basit ve en lezzetli yoludur. Bu şifalı çay, bitki kokusuyla ferahlatıcıdır. Çay yapmak için püsküllerin kurutulması tercih edilmelidir. Kullandığınız püsküllerin organik  olması önemlidir.

Mısır püskülünün yan etkileri

Neredeyse hiç yan etkisi olmamasına rağmen fazla tüketildiğinde diüsretik etkisi nedeniyle bazı yan etkilere neden olur. Fazla mısır püskülü çayı tüketildiğinde kalsiyum atılımının yükselmesi nedeniyle, idrar yollarında taş hastaları dikkatli kullanmalıdır. Eğer düzenli kullandığınız bir ilaç varsa,  püskülü tüketmeden önce doktorunuza danışın.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çay, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir