15 Mayıs 2024 Çarşamba

Avokado ‘nun Faydaları Nelerdir?

Ana vatanı Güney Amerika olan avokado, ananasgiller familyasından bir bitkidir. Güzel kokulu, iri ve lezzetli bir meyve olan avokado, sıcak ülkelerde yetişir. Ülkemizde ise Mersin, Antalya ve Adana’da yetiştirilmektedir.Avokado 'nun Faydaları Nelerdir? İşte, avokado nun şaşırtıcı faydaları: * Vücuda enerji verir. * B vitamini bakımından zengin olduğu için, hastalıklara karşı vücut direncini yükseltir. Mesela avokadoda bulunan B vitamini değeri portakaldan daha yüksektir. * Mide asidinin düzenli çalışmasına yardımcı olur. * Bağırsak florasının doğru çalışmasına destek olur. Sindirim sisteminin dostudur. * Yağ yakımını hızlandırır. Böylelikle avokadonun suyu ödem atmak için oldukça etkilidir. * Kilo kontrolünü destek olur. Böylelikle diyet listelerinde yer verilen bir meyvedir. * Kanserli hücrelerin çoğalmasını ve büyümesini önler. * Lif bakımından zengindir. Sindirim sürecini hızlandırır. * İyileştirici özellikleri mevcuttur. Böylelikle hasar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. * Kalp ve damar sağlığını korur. Spor ve fiziksel yaralanmaların iyileşme sürecini hızlandırır. * Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kireçlenmeyi önler. * Tansiyonu düşürür. Cilt, göz, tırnak ve saçları korur. * Stres düzeyini düşürür.

Nasıl Tüketilir?

Avokado kabukları soyularak sade bir şekilde tüketin. Salata ve tatlı yapımında da kullanılan bir meyvedir. İsteğe göre avokadonun suyu sıkılarak günde 1 bardak olacak şekilde için. Böylelikle diyet listeleri için de uygun bir besindir.

Kabuğu Nasıl Tüketilir?

Avokado kabuğunun öksürüğe ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Böylece kaynayan suyun içerisine avokado kabuklarını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Böylelikle hazırladığınız karışıma 1 yemek kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Avokado kabuğu karışımını günde 3 kaşık olacak şekilde tüketebilirsiniz. 3 kaşıktan fazla tüketilmesi sakıncalıdır.

Avokadonun Zararları Nelerdir?

  • Avokadonun fazla tüketilmesi halinde kusma, ishal ve döküntü problemleri ortaya çıkar. Böylece dil, diş eti ve dudaklarda hassasiyet yaratır.
  • Hamileler, emziren anneler ve bebeklerin  tüketmesi önerilmemektedir.
  • Reflüsü olan kişilerin avokado tüketmesi önerilmez. çünkü reflüyü arttırabilir, mide ekşimesine yol açabilir.
  • Bazı bünyelerde alerjiye neden olur.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu çay, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir