20 Mayıs 2024 Pazartesi

Gebze Hayvanat Bahçesi ‘ne Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

Gebze Hayvanat Bahçesi, Kocaeli ilinde bulunan ve doğal yaşam alanlarından getirilen hayvanların sergilendiği bir hayvanat bahçesidir. Gebze Belediyesi tarafından işletilen hayvanat bahçesi, 1998 yılında açılmıştır ve 200 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruludur.

Gebze Hayvanat Bahçesi’nde, yüzlerce farklı türde hayvan bulunmaktadır. Bu hayvanlar arasında kaplan, aslan, jaguar, leopar, zürafa, fil, kanguru, tavus kuşu, papağan, flamingo, penguen, deve kuşu, gergedan, ceylan, zebra, bufalo, mandalina ördeği gibi birçok tür yer almaktadır. Ayrıca hayvanat bahçesi, 65 farklı türde yaklaşık 1500 hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

Gebze Hayvanat Bahçesi 'ne Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

Hayvanat bahçesinin amacı, ziyaretçilere doğal yaşam alanlarından getirilen hayvanları görme ve tanıma fırsatı sunmaktır. Hayvanların doğal yaşam alanlarında nasıl yaşadıklarını, nasıl beslendiklerini ve nasıl davrandıklarını gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca hayvanat bahçesinde, hayvanların yaşam döngüleri ve davranışları hakkında bilgi edinmek için de birçok etkinlik ve eğitim programı düzenlenmektedir.

Hayvanat bahçesi, sadece ziyaretçiler için değil aynı zamanda hayvanlar için de özel bir bakım sunmaktadır. Hayvanların sağlığı, beslenmesi ve barınması konusunda özel bir ekip tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Hayvanların konforlu bir ortamda yaşamaları için her türlü detay düşünülmüştür.

Gebze Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?

Gebze Hayvanat Bahçesi’ne toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak isterseniz, öncelikle bulunduğunuz konuma göre uygun bir toplu taşıma seçeneği belirlemeniz gerekmektedir.

İstanbul’dan Gebze Hayvanat Bahçesi’ne ulaşmak isterseniz, İstanbul’dan Gebze’ye giden Marmaray treni veya Gebze’ye gitmek için Kadıköy veya Bostancı’dan kalkan İETT otobüsleri ile Gebze’ye ulaşabilirsiniz. Gebze’ye geldikten sonra Gebze Otogarı’nda bulunan minibüsler veya Gebze-İzmit arasında sefer yapan minibüslerle hayvanat bahçesine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca İstanbul’dan Pendik veya Kartal’a giden İETT otobüsleriyle Pendik veya Kartal’a ulaşabilirsiniz. Pendik veya Kartal’dan Gebze’ye gitmek için Gebze’ye sefer yapan minibüsleri kullanabilirsiniz.

Gebze Hayvanat Bahçesi 'ne Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

Gebze Hayvanat Bahçesi ne Giden Otobüs Hatları

İstanbul’dan Gebze Hayvanat Bahçesi’ne gitmek için öncelikle İstanbul’dan Gebze’ye ulaşmanız gerekiyor. İstanbul’dan Gebze’ye ulaşmak için kullanabileceğiniz otobüs numaraları şunlardır:

  • 16D (Kadıköy – Gebze)
  • 130 (Bostancı – Gebze)
  • 251 (Pendik – Gebze)
  • 525 (Kartal – Gebze)

Gebze’ye ulaştıktan sonra hayvanat bahçesine gitmek için ise Gebze Otogarı’nda bulunan minibüsleri veya Gebze-İzmit arasında sefer yapan minibüsleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Gebze Belediyesi’ne ait otobüs ve minibüsler de hayvanat bahçesine gidiyor. Bu otobüs ve minibüslerin numaraları ise değişebilir, o yüzden seyahat etmeden önce güncel bilgiyi kontrol etmenizde fayda var.

About Aslıhan Özkan

Check Also

Influencer ne demek? Influencer'lar Ne Yapar?

Influencer ne demek? Influencer’lar Ne Yapar?

Influencer, genellikle sosyal medya platformlarında büyük bir takipçi kitlesine sahip olan ve bu takipçileri üzerinde …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir