İkindi Namazı Nasıl Kılınır?

İkindi namazı, 4 rekat sünnet ve 4 rekat farzdan oluşmaktadır.

İkindi Namazı Nasıl Kılınır?

İKİNDİ NAMAZI SÜNNETİ

Birinci rekat: Kişi niyet eder, Allah u Ekber diyerek namaza başlar, Subhanekeyi okur, Euzü Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve ikinci rekat için ayağa kalkar.

İkinci rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider, oturur. Tahiyyat, Salli-Barik okuyarak üçüncü rekata kalkar.

Üçüncü rekat: Subhanekeyi, Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve dördüncü rekat için kalkar.

Dördüncü rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve oturur Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbena dualarını okur ve selam vererek namazı bitirir.

İKİNDİ NAMAZININ FARZI

Birinci rekat: Kişi niyet eder, Allah u Ekber diyerek namaza başlar, Subhanekeyi okur, Euzü Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve ikinci rekat için ayağa kalkar.

İkinci rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider, oturur. Tahiyyat okuyarak üçüncü rekata kalkar.

Üçüncü rekat:Besmele ile Fatiha suresini okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve dördüncü rekat için kalkar.

Dördüncü rekat: Besmele ile Fatiha suresini okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider oturur Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbena dualarını okur ve selam vererek namazı bitirir.

NAMAZIN FAZİLETİ

İkindi namazı ile ilgili olarak pek çok rivayet bulunmaktadır. Bu namazı terk eden kişinin amellerinin boşa gideceği bu rivayetlerden birisidir. Bununla birlikte belirtilen namazı kaçıran kimsenin sanki ailesini ve malını yitirmiş kimse gibi olacağı rivayetlerini örnek olarak gösterebiliriz.

Ayrıca bahse konu namazı kılanın cennete gireceği ve cehenneme girmeyeceği şeklinde de Allah Resulü (s.a.v)’den nakiller yer almaktadır.

Hz. Peygamber (s.a.v) bu namazla ilgili olarak çok vurgulu ifadelerde bulunmuştur. Çünkü söz konusu namaz ticaret ve ziraat gibi dünyevi meşgalelerin yoğun olduğu bir zamana denk gelmektedir. Allah Resulü bizzat İnsanların bu namazı kılarak Allah’a yaklaşan insanların hakikaten övgüyü hak edeceğini belirtmiştir.

 

Check Also

Namaz Kılmanın Sağlığımız İçin İnanılmaz Faydaları

Namaz Kılmanın Sağlığımız İçin İnanılmaz Faydaları!!

Namaz, Dinimiz için önemli bir ibadettir ve biz  müslümanlar tarafından beş vakit boyunca günlük hayatın …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir