16 Mayıs 2024 Perşembe

Kaymaklı Kurabiye Tarifi

Kaymaklı Kurabiye Tarifi

Daha Önce Kaymaklı Kurabiye denediniz mi?  Denemediyseniz Bu tarife mutlaka bir şans verin. Kurabiyedeki yoğun tereyağı veya margarin kokusunu, tadını sevmeyenler için harika bir tarif.  Sadece Kaymakla yapılan bu tarif misafir sofralarınızı Şenlendirecek.. Kaymaklı Kurabiye Tarifi İçin;

Malzemeler;

  • 200 gr kaymak
  • 1 yumurta sarısı ( akını üzeri için ayırıyoruz)
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un

Üzeri için; 

iri çekilmiş fındık

Hazırlanışı;

Kaymaklı Kurabiye Tarifi için  Kaymağı, Yumurta sarısını, pudra şekerini ve vanilyayı bir kaba alıp elimizle yoğuruyoruz. Daha sonra Kabartma tozunu ve unu kontrollü bir şeklide azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Sonrasında Fırın tepsimize Pişirme kağıdı seriyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil veriyoruz. Bir kaba yumurta akı bir kaba ise iri çekilmiş fındığı alıyoruz. Yuvarladığımız kaymaklı kurabiye lerimizi önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp Tepsimize diziyoruz.

170 derece önceden ısıtılmış fırında Üzeri hafif sararıncaya kadar pişiriyoruz. Bu malzemelerle toplam 20 adet kaymaklı kurabiye çıkıyor.

Önceden hazırlayıp pişirip dolabınızın dondurucu kısmında saklayabilirsiniz. Aniden gelen misafirler için 1 saat öncesinden buzluktan çıkardığınızda ilk günkü  tazeliği ile servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara Afiyet Olsun ..

About Aslıhan Özkan

Check Also

Ev Yapımı Enfes Limonata Tarifi

Ev Yapımı Enfes Limonata Tarifi

Limonun asidik özelliği, içecek içerisinde tazelik ve ferahlık hissiyatı sağlar. Soğuk limonata içmek, vücut sıcaklığını …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir