16 Mayıs 2024 Perşembe

Tatilde İbadet Nasıl Olmalıdır?

Tatil denilince önceliğimiz huzur ve dinlenmedir. Hepimiz tüm senenin yorgunluğunu atabileceğimiz, stresimizi geride bırakabileceğimiz bir tatil hayal ederiz. Peki, tatilimizi planlarken ibadetlerimizi ne kadar göz önünde bulunduruyoruz? Tatilde İbadet Nasıl Olmalıdır?

Tatilde İbadet Nasıl Olmalıdır?
Tatilde İbadet Nasıl Olmalıdır

Dinimizde ibadet için tatil dilimi yoktur. Müslüman her gün ibadetlerini kesintisiz yerine getirmeli hatta her gün bir önceki günden daha fazla ibadet gayretinde olmalıdır. Dolayısı ile tatilde de ibadetlerimizi gerçekleştirmeye dikkat etmeli, aksatmamalıyız.

 

Öncelikli olarak günlük ibadetlerimizi aksatmamak adına tatil mekânımızın İslami hayatımıza uygun olmasına ve namaz ibadetimiz için mescit bulundurmasına dikkat etmeliyiz. Sayıları hızla artan İslami tatil otelleri tatilde ibadet konusunda doğru tercih olacaktır. Tatil süresince yeme-içme ve gezme zamanlarımızı namaz vakitlerine göre ayarlamalı, bu önemli ibadeti zamanında eda etmeye çalışmalıyız.

 

Tatillerde dikkatlerden kaçan bir diğer nokta da israftır. Özellikle açık büfe hizmet veren otellerde, tabağa alınan yemek miktarı mideye değil göze hitap ettiğinden büyük ölçüde israf olmaktadır. Dinimizde ise israf hoş karşılanmaz. Ölçülü yemek yemenin beden sağlımız için olduğu kadar maneviyatımız için de önemli olduğunu unutmamalıyız.

 

Dinimizde ilim ve okumak önem verilen konulardandır. Tatilde ibadet yapmanın yanı sıra İslam dini ile ilgili kitaplarla beraber Peygamberimizin ve Sahabelerin hayatında dair kitaplar okuyabilir bu konuda bilgilerinizi genişletebilirsiniz. Yolculuklarınız esnasında da tesbihatlar okuyarak bu zamanı verimli değerlendirebilirsiniz.

 

Tatil bölgenizdeki camileri gezmek buralarda ibadet etmek de tatilde bedeninizle beraber ruhunuzu da dinlendirmek için doğru bir tercih olacaktır. Bununla beraber varsa yöredeki ulu zatları ziyaret edip, ruhlarına Fatiha hediye edebilirsiniz.

 

 

 

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

Kapadokya 'da Gezilecek En iyi 20 Yer!

Kapadokya ‘da Gezilecek En iyi 20 Yer!

Kapadokya, Türkiye’nin en popüler turistik bölgelerinden biridir ve benzersiz doğal oluşumları, tarihi yerleri ve kültürel …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir