İslami Tatil Otellerinin Farkı Nedir?

Tatil zamanı yaklaştıkça nasıl değerlendireceğimizi düşünmeye başlarız. Tatil planımızı oluşturmak adına alternatifleri araştırarak seçeneklerimizi belirlemeye çalışırız. Hassasiyetleri olan insanlar için ise otel seçimi daha önemlidir. Son zamanlarda ülkemizde sayıları artan İslami tatil otelleri muhafazakâr yapıdaki insanlar için iyi birer alternatif olmaktadır. Peki, nedir bu İslami tatil otellerinin diğer otellerden farkları?

İslami Tatil Otellerinin Farkı Nedir?

Bu otelleri diğer otellerden ayıran en önemli fark muhafazakâr insanların hassasiyetlerini dikkate almaları ve bunun için seçenekler oluşturmalarıdır. Bu otellerde yüzme havuzları ve plajlar bay ve bayan olmak üzere ayrılır. Böylece bayanlar istedikleri şekilde giyinip güneşten faydalanarak yüzebilmektedirler.

 

İslami Tatil otelleri sadece havuz konusunda değil, SPA, hamam, sauna ve dinlenme alanları konusunda da bayanlar için ayrı bölümler oluşturarak muhafazakâr yapıya uygun alternatifler sunarlar. Aynı zamanda bu otellerde ailelerin birlikte vakit geçirebilmeleri için restoranlar, kafeler ve eğlence alanları da mevcuttur. Eğlence anlayışı dini yasaklarla çelişmeyecek şekilde sunulan otellerde tatil süresince ibadetlerin rahatça yerine getirilebilmesi için mescitler de bulunuyor.

 

Bu oteller sundukları hizmetlerde emir ve yasaklara uygun şekilde hareket ederler. Sunumlarında alkolsüz içeceklere ve helal yiyeceklere yer vererek, dikkat edilmesi gereken şekilde hizmet sağlarlar.  Böylece dinimizce yasaklanmış yiyeceklerin karışma tereddüdünü yaşamadan tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

İslami tatil otelleri; dini hassasiyetleri göz önünde bulundurarak hizmet sunan, muhafazakâr yapıdaki insanların tereddüt yaşamadan yararlanabileceği otellerdir. Eğer siz de tatilinizde bu konudaki hassasiyetlerinizin dikkate alınarak hizmet verilmesini istiyorsanız, İslami otel alternatiflerinden tercih yapabilirsiniz.

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

Kapadokya 'da Gezilecek En iyi 20 Yer!

Kapadokya ‘da Gezilecek En iyi 20 Yer!

Kapadokya, Türkiye’nin en popüler turistik bölgelerinden biridir ve benzersiz doğal oluşumları, tarihi yerleri ve kültürel …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir