13 Mayıs 2024 Pazartesi

Somali’ye nasıl yardım edebilirim?

Geçtiğimiz günlerde Somali Cumhurbaşkanı susuzluk ve bağlı nedenlerden dolayı 2 günde 102 kişinin öldüğünü açıkladı. Üzerinden 2 HAFTA geçti. Bu sürede kim bilir kaç kişi daha öldü.

Somali’ye nasıl yardım edebilirim?

HELAL PLATFORM – Geçtiğimiz günlerde Somali Cumhurbaşkanı susuzluk ve bağlı nedenlerden dolayı 2 günde 102 kişinin öldüğünü açıkladı. Üzerinden 2     HAFTA geçti.  Bu sürede kim bilir kaç kişi daha öldü. Facebook sayfamızda yayınladığımız Somali’de faaliyet yapmak üzere bulunan İHH görevlilerinden birinin çektiği video durumun ciddiyetini bir nebze olsun anlatıyor.. Dolu dolu akan bir nehrin yatağının nasıl kuruduğu görülebiliyor.

 

Somali yardım kampanyaları

Türkiye dünyada en çok yardım yapan ülke olarak dünyaya insanlık anlamındaki liderliğini şüphesiz göstermiştir. Yardım faaliyetleri devlete bağlı veya dernek ve vakıflar aracılığıyla yurt içinde ve dünyanın birçok ülkesinde devam ediyor.  Somali için hangi kurumun nasıl bir kampanya yaptığını sizler için araştırdık:

 

Kızılay Somali Yardımları

Kızılay, Somali için başlattığı acil yardım kampanyası ile bölgede su ve gıda yardımı yapıyor. Bunun için tüm GSM operatörleri üzerinden 2868’e “SOMALİ” yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilir veya Kızılay internet sitesinden online olarak kredi kartınızla bağış yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı kullanıyorsanız menüden ödemeler kısmından bağış seçeneğini açarak dilediğiniz kurumu seçip Somali yardımlarına dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisYap/66/somaliye-insani-yardim

 

İHH Somali Yardımları

İnsanlık dramının yaşandığı hangi ülke olursa olsun ilk olarak oraya intikal eden yardım kuruluşlarının başında hiç şüphesiz ki İHH geliyor. Somali’den ilk görüntüleri ve ilk yardım faaliyetlerini İHH aracılığı ile görebildik.

İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile de Somali’ye yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Acil olarak tankerle su götürme planını devreye sokan İHH, 800 kişinin faydalanacağı bir tanker suyu kırsalda ve köylerde yaşayan insanlara ulaştırmanın maliyeti 900 lira olarak açıkladı. Ayrıca Somali acil yardımlarınızı bekliyor. ‘SU’ yazıp 3072’ye göndererek 5 TL; ‘SU’ yazıp 4072’ye göndererek 15 TL bağış yapabilirsiniz.” Yine banka hesabınızdan bağış yapabileceğiniz gibi İHH internet sitesinden de Somali’ye yardımlarınızı en hızlı şekilde ulaştırabilirsiniz. https://www.ihh.org.tr/bagis

 

Deniz Feneri Somali Yardımları

Deniz Feneri Derneği de “Somali açlıktan ölüyor” başlıklı acil yardım kampanyası ile bölgeye yardım ulaştıran kuruluşlardan birisi olarak öne çıkıyor. Kuraklığın şiddetli yalandığı bölgelerde su kuyusu açma projelerine ağırlık veren Deniz Feneri adak kurban kesimlerini de Somali’de yaparak kuraklığın yaralarını sarmaya çalışıyor.  Somali yazıp 5560’a SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz. Ayrıca Deniz Feneri internet sitesinden veya internet bankacılığı ile de yardımlarını ulaştırabilirsiniz.

http://www.denizfeneri.org.tr/proje/su-kuyusu-somali_381

 

Somali yardımlarını sürdüren kurumlar arasında Hayrat Vakfı, Beşir Derneği, Yardımeli Derneği, Sadakataşı Derneği, Cansuyu Derneği ve daha birçok yardım kuruluşunun su projeleri ve gıda yardımları gibi faaliyetleri devam ediyor.

Elinizden hiçbirşey gelmiyorsa sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak başkalarının yardım etmesine vesile olabilirsiniz.

About admin

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir