21 Eylül 2024 Cumartesi

Şok Market Ürünü Hileli Ürün Listesinde Yer Aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli gıdalar listesini kamuoyuyla paylaştı. Tavuk eti, dana köfte, pişmiş et tantuni gibi gıda ürünlerinde at ve eşek eti tespit edildi. Yoğurtlarda jelatin, bitkisel yağ bulundu. Peynirlerde nişasta, süt yağı harici yağa rastlandı. Listede Alkollü alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharatlar, çaylar, bitkisel yağlar, çikolata kakao ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile takviye edici gıdalar yer alıyor.

Bu gıdalar arasında bulunan baharat firmalarından biri de Şok Marketlerde satılan “Anadolu Mutfağı” markalı baharat firması oldu.

anadolu mutfagi

Bakanlığın açıkladığı listede firma ismi Noor Asia Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir – İstanbul olarak yer alırken söz konusu hileli ürünü bulunduğu marka ise Anadolu Mutfağı olarak yayınlandı. Gerçekleşen hile ise 28.10-1 parti numaralı “Kırmızı Tatlı Toz Biber” ürününde bıya tespit edilmiş olması olarak belirtildi.

Şok Market’in bu ürünleri satmaya devam edip etmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama gelmedi.

sok baharat boya

About admin

Check Also

helal sertifikalı restoranlar

Helal Sertifikalı Restoranlar 2024

 Dünya Çapında Tavsiyeler Dünya genelinde helal sertifikalı restoranlar, Müslümanlar için güvenli ve lezzetli yemekler sunan …

One comment

  1. Mağdur vatandaş

    Zalim şok. Daha önce de sattığı gurme sucuklarda domuz yağı tespit edilmişti. İndirimli olduğu için kaç defa yemiştim. Allah belanı versin şok

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir