Mustafa Karahasanoğlu Vefat Etti..

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Bugün Hakkın Rahmetine Kavuştu..

 

Uzun zamandır rahatsızlığı nedeni ile bir Hastanede Tedavi gören Mustafa Karahasanoğlu, 74 yaşında Vefat etti..  Vefat Haberinden sonra Bir çok Siyasiden Baş sağlığı mesajları geldi.

  • İçişleri Bakanı Soylu, “Allah rızası yolunda geçen bir ömür. Yaşantısı ve fikirleriyle hepimize örnek olan Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu Ağabeye Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah. ” diyerek Taziyesini Paylaştı.

 

  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, A Haberin canlı yayınında “Her zaman gönlünde, kalbinde aklında, varlığında, ruhunda yaşadığı ebediyet alemine göçmüş oldu. Kendisi hem Türk siyasetinin hem Türk medyasının çok önemli duayen isimlerinden birisiydi. Milli Görüş Hareketi içerisinde çok önemli görevler üstlenmişti.” ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

 

  • AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş  Hayatı boyunca sağlam bir muvahhid, korkusuz bir mücahid ve onurlu bir dava adamı olarak mücadelesine şahit olduğumuz Mustafa Karahasanoğlu ağabeye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yol arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.” sözleriyle taziyesini dile getirdi..

 

  • Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, “Ömrünü Allah yolunda mücadeleye vakfetmiş, Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı sabrı cemil dilerim. Rabbim, merhameti mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet, makamı âlî olsun, inşallah.” ifadelerine yer vererek başsağlığı diledi..

 

Mustafa Karahasanoğlu’nun Cenazesi Bugün İkindi Namazına Müteakip Fatih Camii den kaldırılıp Edirnekapı Şehitliğinde Toprağa verilecek..

Mustafa Karahasanoğlu Kimdir?

1948 Erzincan’ın Kemaliye İlçesi baş pınar köyünde dünyaya gelen Mustafa Karahasanoğlu 1950 yılında ailesi ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk okulu Namık Kemal İlk Okulunda, orta okulu Fındıklı Orta Okulunda. lise öğrenimini  ise 1968 yılında Maçka Sanat Lisesinin elektrik bölümünde bitirdi.  1974 yılında Yıldız Üniversitesinin elektrik bölümünden mezun oldu.

1974 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olan Karahasanoğlu, aynı yıl Milli Gazete’de  müessese müdürü oldu. 1979 yılında ise gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi.  1982 yılına kadar bu görevi devam ettirdi. Bu dönemde Türkiye’de ilk kez temsilcilik sistemiyle gazete  dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 yılında İslam Takvimini çıkardı. 1988’de Cuma Dergisini yayın hayatına sokan Karahasanoğlu 1993 yılında akit Gazetesini çıkardı.

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir