Katil İsrail Mescid-i Aksa ‘ya Saldırılarına Devam Ediyor!!

Katil İsrail Güçleri İşgal altında olan Mescid-i Aksa ‘ya Saldırılar Düzenlemeye bu Ramazanda da devam ediyor. Dünya Günlerdir İsrail’in Acımasız saldırılarını konuşuyor. Mescid-i Aksa’da itikafta olan müslümanları zorla camiden çıkaran israil  güçleri, Filistinli erkeklerin camiye girişini yasakladı. Ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle Namaz kılmak isteyen yüzlerce müslümana müdahale etti, buradaki kişileri copla darbetti. Sosyal medyada yayımlanan saldırı görüntüleri ardından tüm dünyanın gündemine oturdu. İşte Detaylar..

Katil İsrail Mescid-i Aksa 'ya Saldırılarına Devam Ediyor!!

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Bu Ramazan ayında da bir gece yarısı tekrar başladı.. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etmesi, Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenlemesi ardından Tepkiler çığ gibi büyüyor. İşgal altındaki Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırılarda aralarında kadınların ve çocuklarında olduğu gruplar acımasızca darp edildi..

Katil İsrail Mescid-i Aksa 'ya Saldırılarına Devam Ediyor!!

Katil İsrail Mescid-i Aksa ‘ya Saldırılarına Devam Ediyor!!

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal sayılan Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa ‘ya baskın düzenleme ve kurban kesme istekleri üzerine teravih namazından sonra bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi’ne sığınmıştı.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi’ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale etmiş, kutsal mabedi savaş alanına çevirmişti. Baskında, Kıble Mescidi’ne sığınan 200’den fazla kişi sebepsiz yere gözaltına alınmıştı. Sosyal medyaya yayılan saldırı görüntüleri sonrası tüm Dünya ayağa kalktı.

TÜRKİYE’DEN DE TEPKİLER GELDİ

Dış İşleri Bakanlığı İsrail hükümetinin, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açabilecek her türlü tahriki, eylemleri ve saldırıları derhal durdurması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Dehşet saldırı görüntüleri sonrası “İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa ‘nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti lanetliyorum” .”İsrail’in masum Filistinli kardeşlerimize aralıksız devam eden zulmü, ramazanda, Müslümanların mukaddes vakitlerinde de devam ediyor. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa ‘nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti lanetliyorum. İnsanlık dışı bu vahşeti kınamak ve Filistin halkının haklı davalarını desteklemek, onların yanında olmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Baskınlar sonrası açıklamasında ‘İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz.’ dedi.

Gazze Şeridi’nden İsrail yönüne Roketler Atıldı

Mescid-i Aksa Baskınından sora abluka altındaki Gazze Şerididi’nden İsrail Yönüne roketler atıldı. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, beş roketten birinin açık araziye düştüğü belirtildi. İsrail Roketlere Karşılık Hava Saldırısı Düzenledi.

About Aslıhan Özkan

Check Also

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi – Anlamı Ve Önemi

29 Mayıs 1453 tarihi, Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan ve o dönemdeki adıyla Konstantinopolis olan İstanbul’un …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir