21 Eylül 2024 Cumartesi

Enflasyonla mücadeleyi destekleyen, indirim yapan, firmalar marketler hangileri?

ABD tarafından başlatılan ekonomik saldırı sonrası devlet bazı önlemler almaya başladı. Önceki günlerde açıklanan 100 günlük plan sonrasında bugün yeni bir atılım daha gerçekleşti.

Özellikle dolar kurundaki artış ve buna bağlı olarak tüketici fiyatlarına yansıyan olumsuz tablo için alınan bir önlem olarak göze çarpan “Enflasyonla Topyekün Mücadele” atağı başlatıldı. Bu anlamda kurulan web sitesinde ve Bakan Berat Albayrak’ın açıklamasıyla özellikle büyük şirketlerden bu atılıma destek verilmesi istendi.

www.enflasyonlamucadele.org.tr olarak kurulan web sitesinde bu atılıma destek veren firmaların isimleri yayınlandı.

Bu atılıma destek vermek isteyen market ve üreticilerin ürün ve hizmetlerde, yıl sonuna kadar yüzde 10 asgari indirim taahhüdü vermeleri gerekiyor. Şimdiden destek verdiğini açıklayan firmaların isimleri yayınlandı ve yenileri geldikçe web sitesinde yayınlanmaya devam edecek.

İsimleri yayınlanan firmalar şunlar:

Metro
Migros
Şok
BİM
Carrefour
TMO
Et Ve Süt Kurumu
Atatürk Orman Çiftliği
Doğuş Grubu
BOYNER
TOBB
MÜSİAD

Web sitesinde konuyla alakalı yapılan açıklama ise şu şekilde:

Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasını kapsayan, ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı’nda temel politikaların kurgulandığı alanların başında Enflasyon ile Mücadele gelmektedir.
Özellikle son dönemde kurda meydana gelen spekülatif artışlar sonucu fiyatlamalarda yaşanan yukarı yönlü gidiş, yüksek enflasyona neden olmuştur.
Gelinen durum sadece kamu kurumları yada bakanlıkların mücadelesinin ötesinde Enflasyonla Topyekun Mücadele ihtiyacı doğurmuştur.
Türkiye’nin, enflasyonla mücadelesinde başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatılan bu program, özel sektörün gönüllük esasına dayalı desteğini hedeflemektedir.
Bu mücadele programına destek veren tüm firmalarımız, internet sitemizden kamuoyuna duyurulacaktır.

About admin

Check Also

helal sertifikalı restoranlar

Helal Sertifikalı Restoranlar 2024

 Dünya Çapında Tavsiyeler Dünya genelinde helal sertifikalı restoranlar, Müslümanlar için güvenli ve lezzetli yemekler sunan …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir