Yatsı Namazı Nasıl Kılınır?

Yatsı namazı 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olmak üzere 10 rekattan oluşmaktadır. Bahse konu namazın vakti gece ufuk kaybolması ile başlar ve imsak vaktinin girmesi ile sona erer..

YATSI NAMAZI SÜNNETİNİN KILINIŞI

Yatsı namazı sünneti 4 rekat olarak şu şekilde kılınır:Birinci rekat: Kişi niyet eder, Allah u Ekber diyerek namaza başlar, Subhanekeyi okur, Euzü Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve ikinci rekat için ayağa kalkar.İkinci rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider, oturur. Tahiyyat, Salli-Barik okuyarak üçüncü rekata kalkar.Üçüncü rekat: Subhanekeyi, Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve dördüncü rekat için kalkar.Dördüncü rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve oturur Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbena dualarını okur ve selam vererek namazı bitirir.

YATSI NAMAZI FARZININ KILINIŞI

Yatsı namazının farzı 4 rekat olmak üzere şu şekilde kılınır.Birinci rekat: Kişi niyet eder, Allah u Ekber diyerek namaza başlar, Subhanekeyi okur, Euzü Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve ikinci rekat için ayağa kalkar.İkinci rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider, oturur. Tahiyyat okuyarak üçüncü rekata kalkar.Üçüncü rekat: Besmele ile Fatiha suresini okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve dördüncü rekat için kalkar.Dördüncü rekat: Besmele ile Fatiha suresini okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider oturur Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbena dualarını okur ve selam vererek namazı bitirir.

YATSI NAMAZI SON SÜNNETİNİN KILINIŞI

Yatsı namazının son sünneti ise iki rekat olarak şu şekilde kılınır.Birinci rekat: Kişi niyet eder, Allah u Ekber diyerek namaza başlar, Subhanekeyi okur, Euzü Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider ve ikinci rekat için ayağa kalkar.İkinci rekat: Besmele ile Fatiha ve zammı sureyi okur ve rükuya gider. Sonrasında Secdeye gider, oturur. Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbena dualarını okuyarak selam verir ve namazı bitirir

About Aslıhan Özkan

Check Also

Namaz Kılmanın Sağlığımız İçin İnanılmaz Faydaları

Namaz Kılmanın Sağlığımız İçin İnanılmaz Faydaları!!

Namaz, Dinimiz için önemli bir ibadettir ve biz  müslümanlar tarafından beş vakit boyunca günlük hayatın …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir