Kurban Bağışı Ne Zaman Yapılır?

İster Kurban Bayramı öncesi isterseniz normal vakitlerde Akika ya da Adak kurbanlarınızı çevrenizde vereceğiniz kimse yoksa ya da rahatsızsanız, kurban kesmek için uygun değilseniz bir derneğe, vakıfa veya bir kuruma vekalet verebilir ve sizin adınıza kesmesini isteyebilirsiniz. Kurban Bağışı, Kurban Bayramı için genelde 2.güne kadar kabul edilebilmektedir. Hatta 3.günde de kabul eden yardım dernekleri vardır. Kurban Bağışı ile ilgili genel bilgilere bakalım:

-Kurban Bağışı pek çok yere yapılabilir. Önceliğiniz ihtiyacı olan kurumlar olursa kurbanınız da gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır.

-İnternetten online bağış yaparken girdiğiniz bilgileri çok iyi kontrol edin. Çünkü gönderilen bilgilere göre bu kurban kesilecek.

-Bağış formundaki bilgileri doldurarak vekalet vermiş olursunuz yine de aklınıza takılan soruyu mutlaka sorunuz.

-Bağış alan tüm derneklerde kesimler İslami usullere göre yapılır.

-Yalnız kendi çevreniz için değil yurt içi ve yurt dışındaki her bölge için vekalet verebilirsiniz.

-Bazı kurumlar size kurban kesimi ile ilgili bilgilendirme mesajı ya da görüntü veya video atar.

Kurban Bağışı Ne Zaman Yapılır?

Kurban Bağışı ile ilgili genel bilgileri birkaç maddede sıraladık.

Siz vekalet verdiğiniz sürece istediğiniz zaman diliminde Adak veya Akika kurbanlarınızı gönderebilirsiniz. Kurban bereketini yakın komşular dışında uzak komşulara da göndermek isteyen Müslümanlar için bu organizasyonu çok iyi yapan ve yıllardır bu işin içinde olan kurumları öneriyoruz. Böylece uzak komşular ile mesafeler yakınlaşır. Yalnız oradaki Müslümanlara değil gayrimüslimlere de bu yardımlar vesilesiyle örnek olunur.

Kurban Bağışı ile kurban kesmede kesenler için de çok hikmetler bulunur. Bir canın ölümü ile insanlar öleceğini tekrar hatırlıyor. Ayrıca Allah’ın tüm kainatı önümüze serdiğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Üstelik o hayvan kurban edilmeden önce de yünü ile sütü ile insanlara şifa oluyor. Allah, kurbanların kanları değil yalnız sizin takvanız ulaşır diyor. Yani kelime anlamı ile de kurban Allah’a yaklaşmaktır. Siz Allah yolunda kan akıtarak insanları doyurun onlarla yardımlaşın ki Allah’ın yardımı da size ulaşsın. Siz belki de bir yıl boyunca et yemek için bayramı bekleyen insanların sevincine ortak olarak o maneviyatı yaşayın ve yaşattırın.

Check Also

Kur'an-ı Kerim Kaç sayfa, Kaç Sure Ve Kaç Ayetten Oluşmaktadır?

Kur’an-ı Kerim Kaç sayfa, Kaç Sure Ve Kaç Ayetten Oluşmaktadır?

Kur’an-ı Kerim, Dinimizin kutsal kitabıdır ve biz inananlar için çok önemli bir kaynaktır. Kur’an, Allah’ın  …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir