21 Eylül 2024 Cumartesi

Migren ve Baş Ağrısı Nedir?

Günümüzde bir çok kronik hastalık bulunur. Bunların başında Migren hastalığı gelir. Genellikle baş ağrısı olan kişiler düzenli olarak bu ağrıyı çekerler. Hatta halk dili arasında migren ağrıları uyutmuyor diye bilinir. Bu nedenle zor bir hastalıktır. Genellikle ağrı kesici gibi faktörler ile anlık geçer fakat kalıcı bir çözüm yoktur. Baş ağrısı insanı sıkıntıya sokar. Hatta kafasını duvara vuran hastalar görülür. O zaman geçtiğine inanır. Aslında bu doğrudur. Tabi ki de yapılmamalıdır. Ancak bu durumu ortaya çıkaran şey beyine kan akışı sağlamaktır. Başı ağrıyan kişiler ayaklarını soğuk suyla yıkarsa yine ağrıdan uzaklaşır. Çünkü ayaktaki kan yukarı gider. Soğuk su kanı uzaklaştırır. Soğukta kanımızın çekilip beyazlama bu nedenle olur. Sıcakta ise kan o bölgeye gelir. Bu nedenle ayaklar soğuk suyla yıkandığı sırada kan yukarı çıkar. Ayrıca başını duvara vuran insan orayı uyardığı ve yaraladığı için kan oraya gider. Ağrının geçme sebebi budur. Fakat ağrı geçerken hücreler ölür. Bu nedenle asla yapılmaması gerekir. Su tüketmek kan akışını hızlandırır. Bu sebeple fazla su tüketmek baş ağrısına iyi gelir. Ayrıca derin nefes egzersizleri de baş ağrısını ortadan kaldırır. Kana oksijen karışma miktarı artar.

20220717 152421 0000

Migren ve Baş Ağrısı

 Baş ağrısını geçirmek için aspirin ve türevi ilaçlar da kullanılır. Bu ilaçlar yaygın olduğu için etki eder. Günümüzde hemen hemen her market ve eczanede bulunan Gripin ve Aspirin adlı ilaçlar kolay şekilde ağrı keser. Eğer baş ağrısı fazla ise doktora görünerek tedavi için ilaç yazdırmak mantıklı olacaktır. Aksi halde zor durumlar yaşanabilir. Tansiyon ve hipertansiyon olayları da baş ağrısını etkileyen durumlar arasında yerini alır. Bu tarz durumlar hissederseniz acil doktora görünmekte fayda var. Bununla birlikte diş ağrıları ve göz ağrıları da başa vurabilir. Beyine alınan darbe ve kafayı bir yere vurmak baş ağrısını tetikleyen unsurlar arasında yerini alır. Bu nedenle doktora gidilmesi gerekir. Aksi durumda beyin kanaması yaşamak durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle acil bilir kişilere görünmek faydalı olacaktır. Hastane ve eczaneler bu konuda gereken yardımı verirler.

About Aslıhan Özkan

Check Also

MHRS Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

MHRS Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

Mobil Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: MHRS uygulamasını …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir