AB RH (+) Kan Grubu:
A ve B gruplarının karışımından bulunan bu kan grubu çok nadir olarak görülür. Doğu ve batıda farklı ulusların birbirine karışması sonucunda meydana çıkmıştır. M.S. 900 yıllarından itibaren oluşan ve en yeni kan grubu olan AB grubuna dünyadaki insanların sadece yüzde 5’i dahildir. Bu gruptaki insanların bağışıklık sistemi çok dirençlidir. Fakat bazı kanser türlerine yakalanma riskleri vardır. A ile B’nin modern birbirine karışmasıdır. Çevresel değişikliklerden sonuçlanan beslenme özellikleri gösterir. Sindirim sistemi çok hassastır. Bağışıklık sistemi çok dirençlidir. Stresi yenmek için zihinsel etkinliklerden yararlanabilir. A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakınılmalıdır. Gizemli kan grubu olarak isimlendirilir. Nitekim diğer kan gruplarının birleşmesi olarak ortaya çıkmasıyla birçok özelliği üzerinde taşır, belirgin sınıflandırması yoktur. Dünyada RH faktörü katılmadan en az görünen kan grubudur. Kişisel özelliklerine bakıldığında maneviyatına düşkün, kin tutmayan, tüm durumlara adapte olabilen, titiz, uyumlu insanlar olduğu ifade edilmiştir. Bu kan grubu, A ve B kan grubunun birleşmesinden ortaya çıkmaktadır. AB kan grubuna sahip bireylerin bağışıklık sistemi epeyce güçlüdür, ancak sindirim sistemleri bir o kadar hassastır.
AB RH (+) Kan Grubu Nasıl Beslenir?
Bu kan grubu, A ve B kan grubu karışımından meydana gelmiş bir gruptur. Hem A grubunun niteliklerini hem de B kan grubunun niteliklerini taşımaktadır. B kan grubunun bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi epeyce zayıftır. Mide asit üretimi düşük olduğundan hayvansal gıdaları sindirmede sorunu yaşarlar. Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı duyarlıdırlar. Sürekli süt ve süt ürünlerini tüketmek vücutta balgam oluşumunu arttırır ve solunum enfeksiyonlarını tetikler, bu kan grubunun süte karşı temkinli olmasını sağlar.
Bununla birlikte süt ürünlerinden ev yapımı yoğurt ve kefir kullanabilirler. Bağışıklık sistemi zayıf olduğu için kanser ve kalp hastalıklarına karşı dikkatli olmaları önerilir, bağışıklık sistemini güçlü tutmak bu grubu birçok hastalıktan güven kılar. AB grubunun sık görülen hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, göğüs kanseri, sindirim sistemi hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları ve sinüzit hastalığıdır.
Kırmızı et, barbunya, mısır kilo almasına sebep olurken; tofu, deniz ürünleri, süt ürünleri, yeşil sebzeler kilo vermeye destekleyici yiyeceklerdir. Hindi eti dışında et tüketimi önerilmemektedir. Çok çeşitli deniz ürünleri kullanabilirler. Levrek, mezgit, alabalık gibi balıklardan uzak durması önerilir. Süt ürünleri tüketiminde B grubuyla benzer nitelikler taşır. Yulaf, çavdar, esmer pirinç ekmeği tüketilmesi uygun; mısır unu, mısır gevreği, karabuğday ürünleri tüketimi ideal olmayan tahıl ve ekmek grubuna girmektedir. Biber, mısır, turşular, enginar dışındaki sebzelerin tüketimi uygundur. Muz, avokado, mango, ayva, nar dışındaki meyveler uygundur. Yeşil çay bu grup içinde en ideal içecektir. C vitamini, çinko, selenyum eksikliği hastalıkları daha göz önündedir. Bu nedenle bu vitamin minerallerin alımlarına özen gösterilmelidir.
Çoğunlukla A ve B grubu için faydalı olmayan ve önerilmeyen besinler AB kan grubu için de uygundur. AB kan grubuna mevcut olan kişilere en çok önerilen besin levrek ve levrek tarzı balıklardır. Bu bireylere her deniz ürünü iyi gelmese ve pek önerilmese de levrek bir olağanüstüdür. İşlem görmemiş süt ürünleri, yumurta ve zeytinyağı da bu kan grubuna sahip bireylere tavsiye edilen besinlerdendir. Sebze olarak yeşil yapraklı veya lahana olan sebzeler tavsiye edilmemektedir. Soğan, yulaf ve mercimek tüketmek de iyi bir tercih olabilir. Limon, vişne, incir, kivi ve kiraz ise önerilen meyveler arasında yer almaktadır.