21 Eylül 2024 Cumartesi

İHH Azez’ de Yetim Şenliği Düzenledi

Alanya İHH İnsani Yardım Derneği Suriye’nin Azez kırsalında kamplarda ve çadırlarda yaşayan yetim çocukları için bir şenlik düzenledi.

‘Yetim gülerse Dünya güler’ sloganı ile yola çıkan Alanya İHH İnsani Yardım Derneği, yetim dayanışma günleri kapsamında Azez’de yaşayan bin 300 yetim çocuk ile şenlikte doyasıya eğlendi.

Atlı karınca; gondol; ahtapot; dönme dolap ve şişme oyun alanlarında eğlenen yetim çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker, dondurma ve yemek ikram edildi.

Çocuklara çocuk olduğunu hatırlatmak istedik

Program hakkında açıklama yapan Alanya İHH başkanı Adan Yavuz, ”Suriye’deki iç savaşta yetim kalan binlerce çocuk gülmeyi unutmuş durumda. Bizlerde hayırseverlerimizin destekleriyle yetim dayanışma günleri kapsamında Azez’ de bir şenlik düzenledik. Çocukların çocuk olduklarını hatırlatmak istedik .Çünkü bu  savaş ve yokluk ortamında küçük bedenlere büyük yükler yüklenmiş durumda .Bir günlüğüne de olsa çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü görmek bizlere de nasip oldu. Ayrıca şunu unutmamalıyız; önemli olan neye sahip olduğunuz değildir; önemli olan elinizdekini kimlerle paylaştığınızdır. Bizler elimizden geleni buradaki kardeşlerimizle paylaşıyoruz.

Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

About Aslıhan Özkan

Check Also

helal sertifikalı restoranlar

Helal Sertifikalı Restoranlar 2024

 Dünya Çapında Tavsiyeler Dünya genelinde helal sertifikalı restoranlar, Müslümanlar için güvenli ve lezzetli yemekler sunan …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir