Kolaj Oluştururken Göz Önünde Bulundurulması Gereken 7 Şey

Bir fotoğraf kolajı oluştururken, derlerken ve düzenlerken akılda tutulması gereken bazı temel şeyler.
Aynı olaydan görüntüler yayınlamak sıkıcı olabilir. Bu durumda kolaj yaparken bazı şeylere dikkat etmek gerekir. İster bahar tatilinizden maceralar ister yeni işinizden şeyler olsun, bir kolaj oluştururken denenecek bazı stratejiler (ve kaçınılması gereken hatalar) burada.

Sayfa İçeriği

1) Çok Fazla Benzer Resim Kullanmayın

Yakında bahar gelecek. Açan çiçeklerin fotoğrafını çekmeye başlayacağız. Ve bu fotoğrafları çevrimiçi olarak sunmanın bir kolajdan daha iyi bir yolu var mı? İşte bu durumda birbirini tekrarlayan fotoğraflardan uzak durmamız gerekiyor.
Gözlerinizin görüntünün etrafında hareket etmesine yardımcı olmak için kontrast oluşturan görüntüler kullanmak, çarpıcı bir kolaj oluşturmanın anahtarıdır. Aynı konunun fotoğraflarını kullanıyor olsanız bile, monoton olmaktan kaçınmak için hepsinin yeterince farklı görünmesi gerekir.

kolaj 3 kolaj2

2) Çok Fazla Benzer Renk Kullanmayın

Çok fazla aynı renk, tüm görüntülerin birlikte bulanıklaşmasına neden olur. Örneğin yeni bir kafe açacaksınız ve hazırladığınız kolajı Facebook kapak fotoğrafını olarak kullanmayı düşünüyorsunuz. Ne yazık ki, kurabiyelerin rengi kahveye çok benzediği için biraz sıkıcı görünüyor.
Vurgunuzun nesneden nesneye kaymasını sağlamak için, zıt tonlardaki fotoğrafları yan yana yerleştirin. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere kurabiyeler yerine parlak mavi bir gökyüzüne sahip açık sarı bir kupa görüntüsü kullandım.

kolaj5 kolaj4

İpucu: Başka renkler varken birbirine yakın olmadıkları sürece aynı kolajda benzer renkleri kullanabilirsiniz.

3) Kolaj Yapma Programı Kullanın

Kizoa ile her parti ve etkinlik için fotoğraf kolajları ve sanal kartpostallar oluşturabilir ve oluşturabilirsiniz. Bu, her bir fotoğrafa eklemek için özel arka planlar ve animasyonlar kullanarak bir karalama defterindeki fotoğrafların bir montajını yapmanızı sağlayan fotoğraf kolaj yapma işlevini kullanarak mümkündür. Ardından kolaja müzik ekleyerek fotoğraflar müziğin ritmine göre dans etmeye, dönmeye ve sıçramaya başlayacak.

kizoa

Kolajın yanı sıra Kizoa, düğünlerden doğum günlerine, cemaatten mezuniyete kadar tüm durumlar için ve e-posta yoluyla çevrimiçi olarak gönderilebilen veya Facebook ve Twitter’da, bloglarda ve web sitelerinde paylaşılabilen tebrik kartları oluşturma imkanı da sunuyor.

4) Çok Fazla Bileşen Eklemeyin

Tüm fotoğraf düzenleme bileşenlerini görmenin kendinizi şekerci dükkanındaki bir çocuk gibi hissettirdiğini anlıyoruz. Ancak bir kolajda bulunan çok fazla bileşen dikkat dağıtır. Aslında, metnin üstüne bir doku eklemek, dokulu bir çerçeve ve üstüne bir yazı eklemek, kişiyi kolajdan tamamen uzaklaştırabilir.

İşte bu durumda karmaşayı azaltmak gerekiyor. Genel bir kural olarak, kolaj dahil olmak üzere en fazla üç bileşen kullanın. Sonuç olarak, efektlerinizi dikkatli seçin. Kolajınızda ışıl ışıl parlayan bileşenlere ihtiyacınız yok.

About admin

Check Also

duzcede deprem

Düzcede Deprem

Düzcede 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deperem İstanbul Başta olmak üzere yakın illerden de hissesildi, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir