Romatizma hastalıklara hangi bölüm – doktor bakar?

Sayfa İçeriği

Romatizma hastalıklara hangi bölüm – doktor bakar?

Eklem ağrılarına hangi bölüm bakar?

Özellikle orta ve ileri yaş gruplarında belli ağrılar meydana gelmektedir. Genellikle eklem ağrıları yaşam standartlarını düşürmektedir. En önemli sağlık sorunlarından biride romatizmadır. Peki, Romatizma hastalıklara hangi bölüm – doktor bakar?

Genel olarak ayak bileklerinde ağrılarında meydana gelen kas kemirlerindeki kırıklar, topuk dikeni, bağ kopmalara ve kas ağrıları da eklem ağrıları adı altında incelenebilir.
Bu tür rahatsızlıkların tedavisinde uygulanan yöntemler başlangıçta ilaç tedavisidir. Ancak hastalığın seyrine göre cerrahi müdahalelere başvurulabilir. Bununla beraber uygulanabilecek egzersizlerle de eklem ağrıları tedavi edilebilir.

Romatizma hastalıklara hangi bölüm – doktor bakar?

Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır. Yapılacak tetiklerin ardından verilen reçete ile tedavi sürecine geçilir. Kişiler yaşayacakları her türlü eklem, romatizma ağrı mutlaka ortopedi bölümüne başvurmalıdır.

Romatizma hastalıkları nedir?

– Tendirit eklemlerin aşırı kullanılması ve yaşın ilerlemesi ile oluşur ve eklem yerlerinde şişlik, tahriş ve iltihap olarak görülür.
– Bursit eklemlerde keselik iltihap şeklinde görülen bir hastalıktır.
– İltihaplı eklem romatizması
– Septik Artrit
– Gut hastalığı
– Yaşanılan kazalar
– Sporcuların dizlerini çok zorlaması ile ortaya çıkan ön diz ağrısı
– Kireçlenme (osteoartrit) eklemlerde bulunan kıkırdak yapının orta ve ileri yaşlarda yıpranması ile ortaya çıkar.

About admin

Check Also

MHRS Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

MHRS Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

Mobil Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: MHRS uygulamasını …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir