Kalp hastaları için peynir bire bir!

Sofraların, kahvaltıların değişilmez ve vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan peynirin faydaları saymakla bitmiyor. Beslenme uzmanlarının bire bir önerdiği peynir, kalbin dostu olduğunun vurguluyor.

Kalp hastaları için peynir bire bir!

Sofralarda vazgeçemediğimiz lezzetlerden biri de peynir. Her yemek, kahvaltı, börek, poğaça tariflerinde ve bir çok yemeklerde kullandığımız peynirin faydaları saymakla bitmiyor. Beslenme uzmanlarının önerdiği peynir kalbe bire bir dost olduğunu söylüyor. 

Kalbin dostu peynir! 

 Beslenme Uzmanı Hülya Çağatay, son yıllarda yapılan araştırmaların peynirin kalp sağlığı konusunda önemli bir yeri olduğunu ortaya çıkardığını söyledi. Çağatay, şunları kaydetti: “Peynir kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Çünkü peynir ve yoğurt gibi besinler içerdikleri iyi düzeyde kalsiyum ile birçok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahiptir. Her öğünümüzde peyniri bulundurmamız dengeli beslenme açısından da önemlidir. Peynir özellikle günlük alacağımız protein miktarını da olumlu yönde desteklemektedir. Yaşlıların, çocukların ve sporcuların kemik sağlığı ve gelişimi peynir ve diğer süt ürünleriyle direkt ilgilidir. Çok et yemek kalp hastalığı riskini artırsa da peynir bu konuda olumlu etkiye sahip bir besin türüdür.”

About admin

Check Also

gdo nedir

GDO nedir? Kullanım Amacı Nedir?

GDO meselesini her yönüyle bu yazımızda ele alacağız. GDO’nun ülkemizdeki kullanımı hakkında yanlış bilinen doğrular. …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir