21 Eylül 2024 Cumartesi

İstanbul Yeni Havalimanından Nerelere Uçuş Var? Hangi Şehirlere Seferler var?

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı 29 Ekim’de açıldı. Bir kısmı faaliyete geçen havalimanında ilk etapta sınırlı yere uçuşlar mevcut. Hangi şehirlere kaç paraya uçtuğu ise merak edilen konular arasında.

Sayfa İçeriği

Hangi şehirlere uçuş var?

Bilet sorgulamalarda  İstanbul Havalimanı çıkışlı olarak seçilen bilet tercihlerinde varış yeri olarak birçok il gözükse bile direkt uçuş olarak vermemektedir. Aktarmalı seöenek olarak birçok ile uçuş tercihi açılmıştır. Direkt uçuş olarak İstanbul Yeni Havalimanı çıkışlı biletler için direkt uçuş olan merkezler şunlar:
Ankara
Antalya
İzmir
Kıbrıs
Bakü/Azerbaycan
Direkt uçuş haricinde ESB (Ankara Esenboğa) aktarmalı olarak birçok merkeze uçuş yapılabiliyor. İleriki zamanlarda uçuş noktaları daha da artırılarak tam kapasite çalışmaya başladığında 350 noktaya uçuş sağlanabiliyor hale gelecek.

İsmi ile tartışmaları bitirdi

Yeni Havalimanı yapımına başlandığından beri gündemi işlevi ile değil ismi ile meşgul etmişti. Havalimanının isminin ne olacağı ile ilgili öneriler, anketler, tahminler derken herkesi ters köşeye yatırarak beklenenin ötesinde ve herkesi memnun edecek tartışmalara nokta koyacak “İstanbul” ismi ile önemli bir karar verilmiş oldu.

Bilet fiyatları ne kadar?

İstanbul Havalimanı’nın açılması ile birlikte bilet fiyatlarında ucuzlama olacağı aşikar. Şu anda açılışa özel yukarıda belirtilen direkt uçuş noktalarına 59 liradan başlayan fiyatlarla seferler yapılıyor. Ancak Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluk nedeniyle yüksek olan bilet fiyatlarının uçuş trafiğinde rahatlama olacağı beklentisiyle düşüşe geçeceği belirtiliyor. Örneğin Sabiha Gökçen Havalimanında bilet fiyatlarının ucuz olması buradaki uçuş trafiğinin Atatürk Havalimanı’na göre daha uygun olmasından kaynaklanıyor. Hal böyle olunca dünyanın en büyük havalimanı olması nedeniyle yoğunluğu taşıyabilecek kapasiteye sahip olması bilet fiyatlarında ciddi indirimler yaşanacağı beklentisini doğurmaktadır.

Sadece THY mi olacak?

Şimdilik Türk Hava Yolları ile başlayan seferler ilerleyen zamanlarda yerli ve yabancı birçok havayolu şirketine açık olarak hizmet vermeye devam edecek. 2020 yılında kapasitenin de yükselmesi ile birlikte raylı sistem metro projesinin de hayata geçirilmesi ile ulaşımda kolaylık da sağlanmış olacak.

About admin

Check Also

duzcede deprem

Düzcede Deprem

Düzcede 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deperem İstanbul Başta olmak üzere yakın illerden de hissesildi, …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir