21 Eylül 2024 Cumartesi

Pişirme kağıdı helal mi ?

Selamun aleykum. Benim sorum pişirme kâğıtları ile ilgili. Bazı yerlerde yağlı kağıt olarak ta geçiyor. Fırına atacağımız bazı yemekler için kullanıyoruz. Bu kâğıtların domuz yağından yapılmış olma riski var mıdır? Hatta başka bir kaynakta da bu yağlı kâğıtların domuzdan elde edilmiş olmamsı halinde bile helal kesim olmayan hayvansal yağlardan elde edilme riski taşıdığını ve bu nedenle şüpheli sınıfına girdiğini okumuştum. Bu kağıtlarla ilgili bir araştırmanız var mı? Eğer helal değilse yerine alüminyum folyo kullanabilir miyiz? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Aleykumselam Fatma Hanım, Yağlı kağıt dediğimiz pişirme kağıtları konusunda bir kitapta domuz yağı kullanılabileceği şeklinde bir yazı okumuştum. Sonrasında araştırmalarım neticesinde gerek farklı kaynaklardan gerekse pişirme kağıtlarını üreten firmaları arayıp sorarak bu iddianın doğruluğunu araştırdım. Biz yağlı kağıt diyoruz ama aslında bu kağıt yağlı kağıt değil. Birkaç üretici firmadan aldığımız bilgiler ve araştırmalarımız ışığında pişirme kağıtlarında yağ kullanılmadığı bilgisine ulaştık. Dolayısıyla domuz yada helal kesim olmayan hayvansal yağ şüphesi ortadan kalkmış oluyor. Kaygan ve yapışmaz özelliği sağlayan madde ise petrolden üretilen diyamant denilen bir katkı maddesidir. Petrol kökenli bu maddenin ise sağlık açısından zararları oldugunu belirten çeşitli uzman görüşleri bulunmaktadır.

Alüminyum folyoya gelince kesinlikle kullanmamanızı öneririm. Zira ısı ile etkileşime geçen alüminyum yemeklerin üzerinde metal kalıntısı oluşturmaktadır. Bu kalıntının ise önemli derecede kanser nedeni olduğu bilimsel bir gerçektir.

About admin

Check Also

gdo nedir

GDO nedir? Kullanım Amacı Nedir?

GDO meselesini her yönüyle bu yazımızda ele alacağız. GDO’nun ülkemizdeki kullanımı hakkında yanlış bilinen doğrular. …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir