BİM Gofretinde Domuz Yağı Var mı?

Geçtiğimiz günlerde BİM mağazalarında satılan ithal bir gofretle ilgili içerisinde domuz yağı bulunduğuna dair haberler sosyal medyada infiale sebep oldu. Ürünün ithal olması nedeniyle içerisindeki E 471 maddesinin hayvansal kaynaklı olabileceği şüphesi nedeniyle domuzdan elde edilmiş olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Konuyla alakalı irtibat kurduğumuz ürünün ithalatçı firmasından analiz raporları elimize ulaştı. Sonrasında BİM yönetimi tarafından kamuoyu açıklaması yayınlandı.

Yeditepe Üniversitesi tarafından yapılan laboratuvar analizine göre ürünün içerisinde domuzdan elde edilmiş katkı maddelerinin bulunmadığı bilgisi yer alıyor. İşte o rapor ve aşağıda da BİM tarafından yayınlanan kamuoyu açıklaması:

Raporun yayınlanmasının ardından ise BİM tarafından bir duyuru yayınlandı, işte o duyuru:

KAMUOYU AÇIKLAMASI
Son günlerde bazı internet forumlarında ve sosyal medya sitelerinde gündeme getirilen Holland Caramel Waffles” adlı ürünün üretiminde kullanılan E 471 katkı maddesinin hayvansal kökenli olması dolayısıyla domuzdan elde edilmiş olabileceği iddiaları tamamı ile asılsızdır.
Hedef Tüketim Ürünleri Sanayii ve Dış Ticaret A.Ş tarafından Hollanda’dan ithal edilen, yıllardır mağazalarımızda güvenle satışa sunulan ve tüketicilerimiz tarafından beğeni ile tüketilen bu üründe kullanılan E 471 katkı maddesi bitkisel kökenlidir.
Bu tip asılsız haberler karşısında, haklı olarak endişeye kapılan değerli müşterilerimizi bu ürünümüzün güvenilirliği konusunda temin etmek bakımından gerekli laboratuvar tetkikleri gecikmeksizin bir kez daha yaptırılmıştır.
Kalite Sistem Grubu Deney Hizmetleri Bölümü Tüketici Ürünleri Birimi tarafından gerçekleştirilen laboratuvar analizinde anılan ürün numunelerinde domuz DNA’sına rastlanmadığı açık bir biçimde teyit edilmektedir. Talep eden müşterilerimizle, iletisim@bim.com.tr adresine başvurmaları durumunda analiz sonuçları paylaşılacaktır.
Değerli kamuoyuna saygı ile duyurulur.

About admin

Check Also

gdo nedir

GDO nedir? Kullanım Amacı Nedir?

GDO meselesini her yönüyle bu yazımızda ele alacağız. GDO’nun ülkemizdeki kullanımı hakkında yanlış bilinen doğrular. …

Bu, reklam engellemeyi geri alma işlevini etkinleştirmek için sitenizde dağıttığınız etikettir