Teravih namazı sünnet olarak kabul edilir, yani farz değildir. Bununla birlikte, teravih namazını kılmak, birçok Müslüman için Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde ibadet etmenin önemli bir parçasıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in de (s.a.v.) Ramazan ayında teravih namazı kıldığı rivayet edilir. Bu nedenle, birçok Müslüman Bu Namazı sünnet olarak kabul eder ve her gece camilere akın eder.
Bu Namaz Ramazan ayının önemli bir ibadetidir ve toplu olarak camilerde kılınır. Bu namazın nasıl kılınacağına dair aşağıda detaylı bilgi verilmiştir.
Sayfa İçeriği
Teravih Namazı Nedir?
Ramazan ayının ilk gününden son gününe kadar her gece kılınan, farz namazların dışında bir nafile namazdır. Bu namaz, camilerde genellikle toplu olarak kılınır ve 20 rekattan oluşur.
Teravih Namazı Nasıl Kılınır?
Yatsı namazından sonra kılınır. İlk önce Namazdan önce, abdest alınır ve giyim kuşam temizlenir.
Namaza başlamadan önce, camide bulunan imam veya müezzin tarafından önceden belirtilen sureler okunur. Daha sonra, teravih namazı kılınmaya başlanır. Namaz, 2 rekât şeklinde de kılınabilir. 4 rekat olarak ta kılınabilir. ve 10 rekâtın sonunda bir mola verilir. Mola sırasında, camide bulunanlar genellikle Kur’an-ı Kerim okur veya dinlerler.
Mola sonrasında, kalan 10 rekât da kılınır ve namaz tamamlanmış olur. Namaz sonrasında, tesbih çekilir ve dua edilir.
Evde Teravih Nasıl Kılınır?
Evde kılmak oldukça kolaydır. İşte adım adım yapılması gerekenler:
- Teravih namazı için hazırlanın. Abdest alın ve uygun bir yer seçin.
- Namazın kaç rekat kılınacağına karar verin 20 rekat olarak kılınır, ancak bir rahatsızlığınız var ise daha az rekat da kılabilirsiniz.
- Teravih namazını kılmadan önce Kuran-ı Kerim okuyun. İnternet üzerinden Kuran-ı Kerim dinleyebilirsiniz.
- Namazı kılmaya başlayın. İlk 4 rekatı kıldıktan sonra biraz dinlenin ve sonra kalan rekatları kılın.
- Teravih namazını bitirdikten sonra dua edin ve tekrar Kuran-ı Kerim okuyun.
Bu namaz Ramazan ayının önemli bir ibadetidir. Namazın nasıl kılınacağına dair yukarıda detaylı bilgi verilmiştir. Müslümanlar için bu ibadet, Ramazan ayının manevi atmosferine katkıda bulunur ve toplumda dayanışma ve birlik duygularını güçlendirir.