Site icon Helal Platform

Tarihi geçen ürünlere yeni tarihli etiket skandalı

migros

migros

Sosyal medyada gündeme gelen skandalla ilgili Migros sessizliğini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan bir videoda Migros isimli markette tarihi geçmiş ürünlerin etiketlerinin üzerine yeni tarihli etiketler yapıştırıldığını ortaya çıkaran görüntüler izlemiştik.

Söz konusu videoda markette satılan et ürünlerinin üzerindeki ikinci etiketi kaldıran bir vatandaş alttaki eski etikette ürünlerin tarihinin geçmiş olduğunu ve yeni etiket yapıştırılarak son kullanma tarihinin uzatıldığını fark etmiş bunu videoya çekerek sosyal medyada paylaşmıştı.

Sayfa İçeriği

Skandal olayın videosu

Göz göre göre halkın sağlığı ile oynanan market ile ilgili herhangi bir cezai işlem uygulanıp uygulanmadığı ise bilinmiyor. Hemen her konuda açıklama yapan veya sosyal medya hesaplarından duyuru yapan firmanın ise alenen yapılan bu tağşiş nedeniyle bir açıklama yaptığı görülmedi.

Migros’un sicili kabarık

Videonun çekildiği Migros isimli marketin ise bu konuda sicilinin kabarık olduğu belirtiliyor. Daha çnce de benzer durumlarla gündeme gelen markette tarihi geçmiş ürün satılması ilk değil. Gıda Dedektifi isimli instagram hesabında yayınlanan fotoğrafta tarihi geçen “Organik Tavuk” ürünlerinin de etiketlerinin değiştirilerek %25 indirimle satıldığı ortaya çıkarılmıştı.

Bu etleri çocuklarımız yedi

Markette yapılan hileyi deşifre eden vatandaş görevli kişiye bunları sen de gördün mü diye soruyor ancak kaçamak cevaplar alıyor. Çünkü yapılan hilenin bir açıklaması yok ve tarihi geçmiş bu etleri insanlar yedi çocuklarımız yedi. Zaman zaman gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırılan insanlarla ilgili haberler duyuyoruz ama kimilerinin nedeni anlaşılamıyor. Kim bilir bu hile ortaya çıkarılmadan önce kimler bu etleri yedi ve sonucunda neler oldu.

Halk ne yapsın?

Birçok anlamda bilinçli tüketim toplumu oluşturmak amacıyla çalışmalar yapılıyor. Katkı maddeleri, helallik durumu, marka bilinci, içindekiler okur-yazarlığı gibi konularda çalışmalar yapılıyor. Ancak böyle hilelere karşı vatandaş ne yapsın. Kim bilir ortaya çıkarılamayan büyük kurumsal firma denilerek güvenilir kabul edilen firmalar daha ne gibi hileler yaparak halkın sağlığına kast ediyor.

Exit mobile version