Site icon Helal Platform

FOX DA KUR’AN-I KERİM’E BÜYÜK SAYGISIZLIĞA CEZA

yasak elma adli ahlaksiz dizide skandal kuran i kerime bir cirkin saldiri daha e09023

yasak elma adli ahlaksiz dizide skandal kuran i kerime bir cirkin saldiri daha e09023

FOX TV’nin sevilen dizileri arasında yer almakta olan ‘Yasak Elma’ dizisi hakkında yapılan şikayetlerin neticesinde hazırlanan rapor RTüK tarafından değerlendirdi. Raporda, tek gecelik aile dışı ilişkilerin son derece normalleştirildiği, çocuk ve jbilhassa  gençler için olumsuz rol modeller bulunduğu, kutsal değerlere ayrıca saygısızlık gerçekleştiği tespitleri yer almaka iken , ayrıca dizide Kur’an-ı Kerim’e karşı  saygısızlık olduğu gerekçesiyle izleyicilerden  oldukça fazla sayıda şikayet bulunduğu da belirtildi. Üst Kurul, film ile ilgili yayıncı kuruluşa idari para cezası verdi.

Ahlaksız yaşam tarzının topluma empoze edilmeye çalışıldığı rezil dizilerin ekrana geldiği kanalda yayınlanan ‘Yasak Elma’ adlı skandal dizi de Kur’an-ı Kerim’e her bölüm yeni bir saygısızlık yapılıyor. Dizinin 76. Bölümünde yarı çıplak olan bir oyuncu bir sahnede Budizme ait heykellerin olduğu raftan bir Kur’an cüzü almış ve okuyormuş gibi yaparak elinde evirip çevirdikten sonra yeniden rafa bırakmıştı.

Dizinin yayınlanan son bölümü olan 77. Bölümde de Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık devam etti. Dizideki “Ender” ve “Şahika” karakterlerinin ofiste konuştuğu bir sahnede Kur’an’a alenen saygısızlık yapıldı.

Söz konusu sahnede ofisteki masanın üzerinde bulunan yeşil kaplı Kur’an-ı Kerim dikkat çekiyor. Kur’an’ın haşa bir ‘obje’ olarak kullanıldığı skandal sahnede karakterlerin giyim biçimleri de dikkat çekiyor.

Şahika karakteri ‘erkek arkadaşı’ olan kişiyi arayarak sesi hoparlöre veriyor ve cep telefonunu masanın üzerinde bulunan Kur’an-ı Kerim’in üzerine bırakıyor.

“Şahika” karakteri Kur’an’ın üzerinde duran cep telefonunda ‘erkek arkadaşı’ ile bir süre konuştuktan sonra odadan çıkıyor.

 

 

Exit mobile version