Site icon Helal Platform

Eker Süt ve İstanbul Sözleşmesi Ne Alaka?

eker istanbul sozlesmesi

eker istanbul sozlesmesi

Son zamanların tartışmalı konularından biri olan İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin gündeme gelemsiyle birlikte ayrancısı-yoğurtçusu, yatakçısı-döşekçisi üzerine vazife kabul edip İstanbul Sözleşmesine destek vermeye başladı.

Son olarak Eker Süt ürünleri de İstanbul Sözleşmesi Yaşatır etiketi ile bir açıklama yayınlayarak İstanbul Sözleşmesine desteğini açıkladı. Türkiye’de gelişen her türlü önemli olay karşısında herhangi bir tepki ortaya koymayan bazı firmaların bu konuda ortaya çıkmaları manidar olarak yorumlandı.

İşi gücü ayran yoğurt satmak olan bir firmanın durup dururken toplum mühendisliğine kalkışması, Türk aile yapısını derinden yaralayan, söylendiğinin aksine kadın haklarını korumaktan uzak olan bu sözleşmeye katkı sunması sosyal medyada çeşitli tepkilere yol açtı.

Yataş firmasının da benzer bir açıklaması oldu

Mobilya ve yatak üreticisi Yataş firmasının da İstanbul Sözleşmesi Yaşatır başlığıyla yayınladığı açıklama sosyal medyada tepki gösterilen firmalardan biri olmasına neden oldu.

İstanbul Sözleşmesine Destek Veren Firmalar

İstanbul Sözleşmesine destek veren firmalar ise bunlarla sınırlı değil. İşte o firmalar: Koç Grubu, Sabancı Vakfı, Eczacıbaşı Topluluğu, Borusan, Yaşar Holding, MV Holding, SBK Holding,  Gedik Holding, Ekol Lojistik, Boyner Grubu, Penti, Koton, Zorlu Grubu, Gama Holding, Doğan Holding, Tekfen, GittiGidiyor, Biesse, Yeşim Tekstil, İpragaz, Anel Grup, Oxxo, Eker ve Yataş oldu.

 

Exit mobile version