Site icon Helal Platform

Asgari Ücret Zammı Geliyor mu?

20220624 221315 0000

20220624 221315 0000

Son Dakika; Asgari Ücret Zammı Geliyor mu! Milyonların beklediği Asgari ücrete zam yapılacağı konusu netleşmeye başladı. Bildiğiniz üzere Önceki günlerde Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete tekrar bir zam yapılacağı konuşulmaya başlanmıştı. Temmuz ayına yaklaştığımız bu günlerde İşçiler merakla zam haberini bekliyor.  Zam için açıklamalar neler? İşte detaylar..

 

Enflasyon rakamlarındaki Artış nedeni ile Asgari ücrete tekrar ikinci bir zam beklentisi sürüyor. Milyonlarca işçi Gözünü gelecek olan zam haberine dikmiş durumda. konu ile ilgili AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş,  canlı yayında asgari ücret konusunda bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada “Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir.” şeklinde konuştu.

Asgari Ücret Zammı Geliyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı tutarının brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini açıklamıştı. Şimdi İse gelecek olan temmuz ayı zammı için Memur ve emekliler merakla bekliyor. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında temmuz ayı zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Temmuz Ayı zammına yönelik “Yıl başında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki şubat-martla birlikte enflasyon da önemli ölçüde gerileyecek” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili son açıklama  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı

Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde zam yapıldığını söyleyen Bilgin, “Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu” dedi. konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını dile getirdi.

 

Exit mobile version